Teniske vijesti: Naši natjecatelji vrlo uspješni

Teniske vijesti: Naši natjecatelji vrlo uspješni

ITF Bol 10.000: Finale za Mekovec, Mikulčić u četvrtfinalu

U dramatičnom i, prema onima koji su gledali, sjajnom finalu ITF turnira do 10.000 dolara na Braču, u dvoboju dvije 16-godišnjakinje Iva Mekovec poražena je od Karle Popović nakon velike borbe u tri seta 62 67 75.

Iva je u 10. gemu trećeg seta propustila, ili je Popović spasila, sedam meč-lopti, da bi Popović nakon vodstva 6:5 i 40:0 realizirala treću meč-loptu. Iva je na turniru nastupila s pozivnicom organizatora, dok je Karla Popović osvojila iz turnir iz kvalifikacija.

Do finala Iva je nanizala pobjede protiv Čehinje Terese Malikove 61 61, Francuskinje Gracie Radovanović 36 61 63, u četvrtfinalu je pobijedila klupsku suigračicu Emu Mikulčić 62 41 (pred.) a u polufinalu Njemicu Dejanu Raickovic 75 64. Ema Mikulčić Odličan rezultat postigla je i Ema Mikulčić plasmanom u četvrtfinale turnira.

ITF Dubrovnik 10.000: Ponovno odlična Mekovec

Nakon što je tjedan prije igrala finale turnira U Bolu, Iva Mekovec se nije umorila. Jedina je od hrvatskih igračica stigla do polufinala ITF turnira u Duborvniku. U prvom kolu Iva je bila bolja od igračice iz BiH Jasmine Kajtazović 64 64, u drugom kolu vodila je veliku borbu protiv Čehinje Borecke i nakon dva sata igre dobila meč rezultatom 57 64 63. U četvrtfinalu bila je uvjerljiva protiv vrlo dobre Čehinje Martine Kubicikove u dva seta 63 61.

Na putu do finala zaustavljena je od Francuskinje Guisard rezultatom 63 61. Nakon što su joj pribrojeni bodovi osvojeni na turniru u Bolu na Braču Iva je stiga na 906. mjesto WTA rang liste najboljih tenisačica svijeta.

Dvoransko OP Ogulina do 14: Brica u finalu

Na dvoranskom Otvorenom prvenstvu Ogulina za dječake i djevojke do 14 godina Brica Sebastijan plasirao se u finale turnira. U prvom kolu bio je bolji od Ivana Jakova Župana (TK Liga Gospić) 61 62, identičnim rezultatom pobijedio je u drugom kolu domaćeg predstavnika Marka Sušnja, u četvrtfinalu i polufinalu još dva Ogulinca, drugog nositelja Josipa Marinića 75 pred. i Mateja Vinka Primorca 62 62. U finalnom susretu bolji je bio Toni Šimonović (TK Pro 2000) 61 60. Brica Sebastijan.

Momčadsko prvenstvo Međimurja za seniore: Naslov za Mursko Središće, Punčec četvrti

Na terenima Punčeca u Čakovcu održano je Momčadsko prvenstvo Meñimurja za seniore. Nastupile su četiri momčadi: TK Mursko Središće, TK Sveti Martin na Muri, TK Šandorovec i momčad domaćina TK Franjo Punčec. Nažalost ostali klubovi iz županije nisu uspjeli skupiti četiri potrebna izgrača za nastup na prvenstvu.

U finale prvenstva zasluženi plasman ostvarile su momčadi Murskog Središća pobjedom protiv Šandrovca 5:1 i Svetog Martina na Muri remijem (3:3) protiv mlade momčadi Punčeca. Naslov pobjednika i ove godine pripao je momčadi Murskog Središća koja je u finalnom susretu bila bolja od Svetog Martina 5:1.

Treće mjesto osvojila je momčad Šandorovca pobjedom protiv Punčeca 4:2. Tri prvoplasirane momčadi nagrađene su plaketama koje im je uručio predsjednik Teniskog saveza Međimurja Zvonimir Vertuš.

Momčadsko prvenstvo TSSH do 10 godina: Punčecu treće i četvrto mjesto

Teniski klub Varteks Varaždin bio je organizator ovogodišnjeg Momčadskog prvenstva regije Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske za dječake i djevojčice do 10 godina. TK Franjo Punčec nastupio je s dvije momčadi. Obje su ostvarile vrlo dobar rezultat.

Momčad Punčeca do 10 godina

U prvom kolu prva momčad pobijedila je momčad TK Varaždin 1181 rezultatom 3:1, a druga je bila bolja od druge momčadi TK Koprivnica rezultatom 4:0. U polufinalnim susretima Punčec 1 remizirao je s momčadi Daruvara 2:2 ali su plasman u finale ostvarili Daruvarčani na osnovu bolje gem razlike. Druga momčad je poražena od domaćina, momčadi TK Varteks uvjerljivim rezultatom 4:0. U borbi za treće mjesto prva momčad Punčeca bila je bolja i pobijedila drugu momčad rezultatom 3:1.

Za prvu momčad Punčeca nastupili su Justin Kermeci, Nika Šarić, Karlo Gal i Ervin Nedeljko, a za drugu momčad Vinko Brkić, Antonija Ružić, Teodor Zlatar, Vinko Jakupić i Ana Širić. Naslov prvaka osvojila je momčad Teniskog kluba Varteks Varaždin.

Rekreativni tenis – Grill Open: Turnir parova na Punčecu

Umjesto najavljenog Prvenstva Međimurja za seniore i veterane koje nije održano zbog premalog broja prijavljenih igrača, održan je turnir veteranskih parova. Nastupilo je dvanaest parova u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je par Mario Špicar / Zdravko Barić, drugo Miljenko Balić / Davor Radek, a treće Želimir Breslauer / Krešimir Mikac.

Kod žena prvo mjesto osvojile su Ana Mihalic / Ana Novak, drugo mjesto par Dubravka Kiš Lukša / Saša Kraljić, a treće Dubravka Nedeljko / Spomenka Koprivec. Turnir je završen zajedničkim druženjem uz specijalitete s roštilja.

Roštilj u rukama iskusnih majstora

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije