ČLANICA JK ZRINSKI

MLADA I TALENTIRANA Lorenna Hranilović: ‘To je za mene bila ljubav na prvi pogled’

Jedna od članica Judo kluba Zrinski koja se ističe svojim rezultatima je Lorenna Hranilović pa smo joj uputili nekoliko pitanja.

Lorenna, za početak te molimo nekoliko rečenica o sebi…

– Živim u Podturnu i pohađam 7. razred u Osnovnoj školi Podturen. U svijetu juda sam se našla otprilike prije pet godina. Kad je naša ravnateljica Marijana Cerovec u dogovoru s klubom organizirala prezentaciju juda u našoj sportskoj dvorani. To je za mene bila kako se ono kaže ‘ljubav na prvo pogled’. Krenula sam za početak trenirati u školi gdje je bio organiziran jedan trening na tjedan. Lagano sam svladavala osnove. Kad sam već nešto znala o judu sa svojim prijateljima iz škole sam se odlučila upisati u Judo klub Zrinski Čakovec u čemu me jako podržala moja mama – rekla je.

Da je Lorenna izvrsna sportašica potvrđuje treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za djecu u uzrastu do 14 godina u kategoriji preko 63 kilograma. Da bi se došlo do velikih rezultata potrebno je puno truda, volje i treninga.

– Treniram četiri puta tjedno. Treninzi traju po jedan sat i to, utorkom, srijedom, četvrkom i petkom od 20:00 do 21:30 sati. Na početku treninga prvih 15do 20 minuta se zagrijavamo i razgibavamo, to radimo svaki trening, a ostatak treninga učimo nove tehnike, ponavljamo i uvježbavamo stare tehnike ili imamo kondicijski trening. Treninzi su prilagođeni djeci njihovim mogućnostima i sposonostima – govori nam.

O podršci roditelja i trenera Lorenna kaže: – Da, jako je važna podrška obitelji i trenera. Oni su tu da me podrže i motiviraju da dođem do cilja te da mi ukažu na moje pogreške koje moram kasnije ispraviti.
Osim juda, Lorenna trenira i nogomet.

– Slobodno vrijeme provodim gledajući filmove i serije, slušajući glazbu, igrajući igrice na playstationu ili boravkom u prirodi sa psom. Odlična sam učenica i trudim se. Uz dobru organizaciju svojih sportskih te školskih obaveza uspijevam sve stići. Uz judo, prije otprilike mjesec dana krenula sam trenirat i nogomet u ŽNK Katarina Zrinski gdje također imam mnogo podrške što se tiče juda. Ako se pitate hoću li zbog nogometa prekinuti trenirati judo. Moj odgovor je NE. Judo mi je prioritet i to svi znaju, a nogomet treniram zbog zabave i rekreacije – rekla je.

Planovi za 2020. godinu su veliki o čemu nam je Lorenna za kraj rekla…

– Cilj mi je proširiti svoje dosadašnje znanje, biti još bolja te ići na natjecanja van Hrvatske, Slovenije te Mađarske, proširiti dosadašnje granice. A jedan od glavnijih ciljeva mi je pokušati osvojiti zlatnu medalju u listopadu u Splitu na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete – zaključila je.

Lorenni čestitke na dosadašnjim uspjesima i želimo joj da joj se ostvare svi ciljevi u ovoj godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije