BICIKLIZAM

GODIŠNJA SKUPŠTINA BK Prelog kao samozatajna udruga koja marljivo radi s puno uspjeha

Održana je redovna skupština Biciklističkog kluba Prelog u Hotelu Panorama u Prelogu na kojoj je sudjelovalo 35 članova kluba.

Nakon uvodne riječi predsjednika kluba Roberta Mikeca i usvojenog dnevnog reda o brojim aktivnostima kluba koji upotpunjuje sportsku scenu grada Preloga iznio je aktivni član Franjo Mikec. Najmasovniji događaj u organizaciji BK Preloga je Polarna liga Prelog koja se trči deset kola.

Početkom veljače završilo je osmo izdanje Polarne lige. Nastavlja se pozitivan rast broja natjecatelja kojih je na nekoliko kola bilo preko stotinu. Točnije, oboren je rekord od 114 natjecatelja na jednom kolu. Zavidna je bila i brojka od 154 natjecatelja koji su stekli pravo na dobivanje majice, tj. otrčali su pet ili više kola.

Krajem travnja, u sklopu akcije Zelena čistka, članovi kluba očistili su smeće (kojeg je bilo u ogromnim količinama) na širem području Berek staze uz rijeku Dravu. Također su u dva navrata prije Duatlona uredili i očistili stazu od okolnog raslinja te pokosili travu. Sve te akcije u BK Prelogu doživljavaju kao lijepa druženja.

Od jedne male ideje dogodio se jedan prelijepi i nadasve uspješan događaj 1. kros Berek Duatlon. Cijela utrka odvijala se uz derivacijski kanal i po Berek stazi. Nastupilo je 57 natjecatelja, a ponosni su što je jedan od natjecatelja bio i Marko Pecotić, član popularnog hrvatskog ansambla 4 Tenora. Prema reakcijama i pohvalama natjecatelja može se zaključiti da su organizacijski utrku odradili odlično. To je dobar poticaj nastaviti s tim projektom.

Krajem kolovoza, već osmu godinu za redom, bili su organizatori Dječjeg biciklističkog kampa. Kamp je trajao tri dana, a održavao se na vanjskim sportskim terenima hotela Panorama na poligonima koje su postavili članovi.  I tu obaraju rekorde jer je u tri dana u kampu sudjelovalo osamdesetak djece. Jedan dan grupa od dvadesetak starije djece posjetila je Berek stazu te je doživjela sve čari vožnje ‘off roadom’.

Po treći puta su organizirali utrku 10 krugova Bereka. Nastupilo je trinaest natjecatelja od toga jedan na elektro biciklu. Atmosfera je bila odlična. Jedno jako lijepo druženje na stazi kao i nakon utrke u prekrasnoj prirodi uz rijeku Dravu na Berek stazi. Naravno, uz okrijepu i fine kobasice.

Članovi su aktivno podržali akciju Open Streets Days,  Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te djeci iz Dječjeg vrtića Vesela loptica, Dječjeg vrtića Fijolica i OŠ Prelog izradili biciklistički poligon za vježbu i usavršavanje biciklističkih vještina. Uz sva događanja koja organiziraju za širu javnost, udruga je spomenula i izlete u kojima su sudjelovali brojni članovi, ali i prijatelji kluba iz drugih udruga (Zavižan, Kupa, Sljeme, Ludbreški Bregi, BIMEP,…).

Nakon podrobnog izvještaja o aktivnostima kluba slijedilo je iznošenje  financijskog izvještaja  za 2019. te donošenja financijskog plana za 2020. godinu. U sklopu donošenja plana rada za 2020. godinu predsjednik udruge Robert Mikec dao je na znanje da se sa svima aktivnostima nastavlja te dodao mogućnost organiziranja i utrke Grada Preloga.

Skupštini su prisustvovali brojni predstavnici drugih udruga s područja Grada Preloga i šire. Ovim putem zahvaljuju udrugama PD Prelog, BK Laganini Prelog, TK Kotoripski Begači što su prisustvovali skupštini te na taj način podržali njen dosadašnji, ali i budući rad.

Skupštini je prisustvovao i predsjednik ZSU Grada Preloga Dejan Naranđa koji je čestitao klubu na odličnom radu u protekloj godini. Kako je i sam napomenuo to je jedna samozatajna udruga koja marljivo radi i ne zahtjeva previše, a uspjeha i rezultata je mnogo. Podržao je sve planirane aktivnosti i obećao je financijsku i drugu pomoć ukoliko bude potrebno.

Ovim putem iz kluba zahvaljuju sponzorima, Gradu Prelogu i Međimurskoj županiji, u podržavanju svih projekata. Isto tako pozivaju sve zaljubljenike u biciklizam, trčanje, sport i zdrav način života da se priključe radu udruge.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije