Ekskluzivno: Izgradnja teniskih terena u Nedelišću!

Ekskluzivno: Izgradnja teniskih terena u Nedelišću!

Općina Nedelišće, zastupana po općinskom načelniku Mladenu Horvatu i tvrtka KERMAN d.o.o. iz Nedelišća zastupana po direktoru Zvonku Kermanu potpisali su ugovor o pravu građenja tenis terena na prostoru sjevernog dijela naselja Nedelišće prema DPU sjevernog dijela MESAP i SRC MLADOST, 11. listopada 2011. godine.

Namjena objekta

Objekat je namijenjen javnoj upotrebi tenis terena za potrebe civilnog društva i društvenih organizacija općine Nedelišće, županije Međimurske i šire. Izgradnjom tenis terena stvaraju se uvjeti u općini Nedelišće za podizanje društvenog standarda i rad udruga u svim segmentima društvenog života općine, a posebno u razvoju sporta i rekreacije te unapređenju teniskog sporta u općini.

Prostor je osiguran od strane općine prema DPU sjevernog dijela naselja Nedelišće “MESAP” i SRC “SJEVER” (Službeni glasnik Međimurske županije br. 19/06, 5/09).

Idejni projekt

U planu je izgradnja 5 teniskih igrališta. 4 zemljana terena i 1 sa čvrstom podlogom za tenis igralište, a sve prema minimalnim uvjetima, pravilima i standardima ITF-a. Dva terena će biti osvjetljena za večernje igranje tenisa.

Oko parcele 6800 m2 postavit će se ograda i svako igralište bit će ograđeno pojedinačno, za potrebe igranja tenisa.

Prateći sadržaji

Za potrebe igrališta koristit će se postojeće svlačionice, tuševi i toaleti od objekta svlačionice NK Nedelišće. Izgradnjom novog objekta nogometnog igrališta “TRATE” NK Nedelišće dobit će nove prostore. NK Nedelišće izselit će iz prostorija zgrade svlačionice nakon izgradnje novog nogometnog centra “TRATE”. Predviđeni dovršetak novih prostora je 6. mjesec 2012. godine.
Rokovi i dinamika izgradnje.

U toku je izhođenje građevinske dozvole za teniska igrališta. U planu je ograditi zemljište i izraditi projekt. Idejni projekt je prezentiran i prihvaćen od strane općine. Sredstva za izgradnju tenis terena osigurava Investitor: tvrtka KERMAN d.o.o. Nedelišće, bez sudjelovanja općine. Vrijednost gotovog projekta sa svim pratećim sadržajima procjenjuje se na 1.000.000,00 kuna kada objekat bude završen. Plan dovršetka objekta prema Ugovoru je 3 godine od dobivanja građevinske dozvole. Realizacija izgradnje igrališta odvijat će se po fazama izgradnje:

– ishođenje građevinske dozvole u roku 6 mjeseci
– dva tenis terena 9 mjeseci od dobivanja građevinske dozvole
– sa odvijanjem radova osposobit će se i minimalni potrebni uvjeti za stavljanje terena u funkciju
– dovršenje svih tenis terena predviđeno je u roku 3 godine

Kao što je poznato, u Nedelišću u dijelu Zavrtje izgrađena su 4 teniska terena koja trenutno nisu u funkciji, a u posjedu su Investitora. Radi se o preseljenju 4 teniska terena koja su bila u funkciji 5 godina, na novu lokaciju, tako da su sredstva osigurana. Radi se o kompletnoj opremljenosti teniskih terena sa pratećom opremom, kao što su teniske mreže, klupe, ograde, teniske blende, crte za igrališta i sva druga potrebna oprema.

Osnivanje Teniskog kluba

Na teniskim terenima  djelovat će Teniski klub Nedelišće, koji je u osnivanju. Klub je otvore za sve članove, oblika kao udruga građana. Bit će učlanjen u Teniski savez i sudjelovati u svim kategorijama natjecanja.

Pokrenut će se također i škola tenisa za sve uzraste djece kao i odraslih. Radit će renomirani treneri, a postojat će mogućnost tečaja tenisa za starije članove. Nastavit će se tradicija igranja tenisa u Nedelišću u rekreacijske svrhe sa sudjelovanjem u veteranskoj ligi županijskog natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije