Komentar nedjeljnog kola: Mladost iz Palinovca preuzela vrh

Komentar nedjeljnog kola: Mladost iz Palinovca preuzela vrh

U susretu 3. HNL sjever Graničar je u Kotoribi poražen od Mladosti iz Ždralova 1:3. Poluvrijeme su dobili gosti 0:1. Na 2:0 su povećali iz kaznenog udarca te još jednim golom stekli veliku prednost 3:0. Nekih pet minuta prije kraja susreta Čižmešija zabija počasni gol za Graničar i završni rezultat 1:3.

U Međimurskim nogometnim ligama 18 domaćih pobjeda, 14 gostujućih uz 4 remija. Rudar je jedina stopostotna ekipa jer je Napredak u 3. MNL istok poražen u Miklavcu 3:2. Do promjene na vrhu tablice došlo je u 2. MNL istok gdje je vodeću poziciju preuzela Mladost iz Palinovca.

1. MNL: Polet protutnjao Donjom Dubravom

U ovom kolu pet domaćih i tri gostujuće pobjede. Lider Polet iz Svetog Martina na Muri slavio je u gostima kod Dubravčana 5:0. Nakon prvog dijela gosti su vodili 2:0. BSK i dalje ima samo bod zaostatka za liderom nakon što su pobijedili Sokol 3:0. Zabili su jedan gol u prvom poluvremenu i dva u drugom.

Dinamo ni nakon promjene trenera nije uspio krenuti pozitivnim “skorom”

Dinamo je u Palovcu poražen od Mladosti iz Ivanovca 1:0. Gosti su zabili gol na samom početku susreta, a zadnjih desetak minuta igrali su s igračem manje jer je isključen vratar. Da stvar bude gora po njih napravili su sve zamjene pa je igrač stao na gol, no Palovčani nisu uspjeli izjednačiti. Podturen je pobijedio Trnavu 3:1, poluvrijeme je bilo 1:0.

1. MNL 9. kolo: Centrometal – Pušćine 4:1/subota/, Sloboda (S) – Spartak 4:3 /subota/, Sloga (Č) – Naprijed 2:1 /nedjelja u 10 sati/, Čukovec 77 – Omladinac (NSR) 0:3 /nedjelja u 10,30 sati/, Dubravčan – Polet (SMnM) 0:5, Dinamo (P) – Mladost (I) 0:1, BSK – Sokol 3:0, Podturen – Trnava 3:1.

2. MNL zapad: Sedmica Rudara

Domaćini i gosti su se ovaj puta jednakomjerno raspodijelili: po četiri domaće i gostujuće pobjede. U Kuršancu je Drava teško stradala od lidera Rudara 1:7. Nakon prvog dijela bilo je 0:2. Mladost je u Selnici pobijedila Šenkovec 1:0 golom u drugom dijelu. Trnovec je bio bolji od Strahonica 3:2. Prvi dio završen je 1:1. Jedinstvo je u Gornjem Mihaljevcu golom u prvom poluvremenu pobijedilo Plave 1:0. U Mihovljanu je Sloboda poražena od Međimurca 1:2. Prvi dio završava 1:1, a jedan gol Međimurca u drugom dijelu bio je dovoljan za puni plijen. Zasadbreg je poražen od Mure 1:3. Gosti su prvi dio dobili 0:2. U Jurovcu je Bratstvo pobijedilo Jedinstvo 3:2. Prvo poluvrijeme je završilo 2:2.

2. MNL zapad 9. kolo: Hajduk Vindija (Š) – Venera 3:4 /subota/, Drava (K) – Rudar 1:7, Mladost (S) – Šenkovec 1:0, Trnovec – Strahoninec 3:2, Jedinstvo (GM) – Plavi (Pek.) 1:0, Sloboda (M) – Međimurec 1:2, Zasadbreg – Mura 1:3, Bratstvo (J) – Jedinstvo (NSD) 3:2.

2. MNL istok: Dinamo prizemljio Galeb, Mladost Palinovec vodeća

Pet domaćih pobjeda uz dvije gostujuće i jedan remi jeste statistika ovog kola. U Domašincu je Dinamo prizemljio vodeći Galeb iz Oporovca rezultatom 3:0. Nakon prvog dijela domaćin je poveo 2:0. Poraz Galeba iskoristila je Mladost koja je u Palinovcu pobijedila Graničar 4:1.

 
Dinamo “tricom” prizemljio vodeći Galeb

Poluvrijeme je završilo 0:0. Domaći su poveli 2:0, a Novakovčani smanjuju na 2:1. Da ne bude neizvjesnosti Palinovčani još dva puta tresu mrežu i preuzimaju mjesto lidera. U Svetoj Mariji Mladost je sa svih pet golova u drugom dijelu pobijedila Borac 5:0. Dubrava je poražena u Sivici od Bratstva 1:3. Poluvrijeme je bilo 0:2. Drava je u Donjem Mihaljevcu svako poluvrijeme primila po jedan gol i izgubila je od Kraljevčana ’38 0:2. Vidovčan je s tri gola u drugom poluvremenu pobijedio ČSK 3:0. U derbiju začelja Budućnost je u Podbrestu pobijedila Draškovec 3:0 i prepustila mu samo začelja. Prvi dio je završio 2:0.

2. MNL istok 9. kolo: Hodošan – Croatia 1:1 /subota/, Dinamo (D) – Galeb 3:0, Mladost (SM) – Borac PMP 5:0, Dubrava – Bratstvo (SV) 1:3, Drava (DM) – Kraljevčan 38 0:2, Vidovčan – ČSK 3:0, Mladost (Pal.) – Graničar (N) 4:1, Budućnost (P) – Draškovec 3:0.

Mladost iz Palinovca vođena trenerom Josipom Šegovićem sa 4:1 pobijedila Graničar iz Novakovca i zasjela na sam vrh lige

3. MNL zapad: Miroljubivi derbi

Ovo je jedina liga u kojoj su gosti bodovno bolje prošli od domaćina: samo jedna domaća pobjeda, tri gostujuće uz dva remija. U derbiju kola drugoplasirani Torpedo i vodeći Mali Mihaljevec razišli su se netaknutih mreža. Vratari su imali svoj dan. Krištanovec je kod kuće poražen od Zebanca 1:2. U Preseki su Bratstvo i Sloga odigrali 2:2. Poluvrijeme dobivaju gosti 0:1. Bratstvo okreće na 2:1, no Sloga još jednim golom osvaja bod. Donji Koncovčak je pobijedio Plave 3:1. U Žiškovcu je Dinamo poražen od Pobjede 1:4. Poluvrijeme je završilo 0:4.

3. MNL zapad 8. kolo: Parag – Hajduk (B) 0:5 /subota u Preseki/, Krištanovec – Zebanec 1:2, Bratstvo (P) – Sloga (Š) 2:2, Donji Koncovčak – Plavi 1975 3:1, Torpedo – Mali Mihaljevec 0:0, Dinamo (Ž) – Pobjeda 1:4. Omladinac (M) je slobodan.

3. MNL istok: Budućnost nanijela Napretku prvi poraz

Niz Napretka zaustavljen je u ovom kolu u Miklavcu. Nakon sedam uzastopnih pobjeda Budućnost ih je pobijedila 3:2. Gosti su poveli 0:1, a Budućnost do kraja prvog dijela preokreće na 2:1. Domaćin je poveo i 3:1, da bi Napredak smanjio za konačan rezultat 3:2. U Dekanovcu je Mladost stradala od Eka 1:6.

 
Nakon desetak minuta momčad “Mlinke” imala je prednost od 3:0

Nogometaši iz Svetog Križa poveli su na početku susreta nakon desetak minuta 3:0 i održali tu prednost do kraja prvog poluvremena. Trnje je pobijedilo Romu 9:3. Poluvrijeme je već bilo 6:0. Otok je bio bolji od Romske vatre 11:1. Nakon prvog dijela domaćin je vodio 9:0. Jadran je bio bolji od Borca 3:0 zabivši jedan gol u prvom i dva u drugom poluvremenu. Omladinac i Radnički odigrali su 1:1.

 
Omladinac i Radnički podijelili bodove

3. MNL istok 8. kolo: Trnje – Roma 9:3, Romska vatra – Otok 1:11 /igralo se u Otoku/, Jadran – Borac (DH) 3:0, Budućnost (M) – Napredak 3:2, Omladinac (DS) – Radnički 1:1, Mladost (D) – Eko 1:6.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije