Stanje sporta u Međimurskoj županiji

Stanje sporta u Međimurskoj županiji

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom organizira raspravu na temu “Stanje sporta u Međimurskoj županiji”. Ovaj okrugli stol održat će se danas (utorak) u Velikoj vijećnici Međimurske županije s početkom u 11:00 sati.

Gledajući sportove koji su najpraćeniji i nosioce kvalitete u tim sportovima stanje je u najmanju ruku loše. U nogometu u 2. HNL imamo Međimurje u najvišem rangu, a trenutno su posljednji na tablici. Rukometni klub Međimurje odlaskom Željka Kavrana doživio je veliki pad i trenutno su nakon četiri kola pri dnu tablice s jednim bodom.

Odbojkaški klub Međimurje Centrometal dobro brodi u najvišem rangu, ali na žalost i oni se javljaju priopćenjima u kojima naglašavaju da dobivaju mrvičice od mrvica i ostataka s financijskog stola. Da ne bude sve crno kao pozitivnu stranu možemo izdvojiti naše gimnastičare i spidvejaše.

No i tu su nedavno županijska priznanja dobili Stevo Tkalčec i Zvonimir Pavlic, jer da nije njih i njihovih novaca ne bi bilo ni Udea ni Tijane ni Jurice Pavlica. A i sam Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan često izražava ogorčenje financijskim praćenjem njihova rada, tim više što se puno toga obećavalo nakon srebrne olimpijske medalje Filipa Udea, a prema njihovim riječima malo je toga i kvalitetno realizirano.

Velika većina naših sportaša prije svega ovisi o financijama svojih roditelja koji ih mogu ili ne mogu pratiti. Iako se stalno naglašava da se nema novaca ni za što, pa ni za sport, jedan veliki sportski spomenik gluposti dignut je usred Čakovca – reflektori na stadionu Mladosti.

Nekoliko milijuna kuna bačeno je u vjetar. Ima li netko obraza i hrabrosti izračunati koliko nas košta zadovoljstvo gledanja u ugašene reflektore i kolika je njihova iskorištenost od kada su napravljeni? Niz zadovoljnih, manje zadovoljnih, nezadovoljnih i ogorčenih lako bismo mogli nastaviti, no vrijeme i mjesto za to bit će u Velikoj vijećnici Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije