Atletika: Devet nastupa za Međimurce u Nitri

Atletika: Devet nastupa za Međimurce u Nitri

Peteromeč atletskih reprezentacija Slovačke, Hrvatske, Češke, Mađarske i Slovenije okupio je u Slovačkoj Nitri najbolje kadetkinje i kadete (U-16) ovih srednjeeuropskih zemalja. Do ove godine Hrvati, Slovenci i Mađari sudjelovali su u međusobnom tromeču koji se svake godine održavao u drugoj državi, a sada su se ovoj trojci priključili Slovaci i Česi, čime je natjecanje postalo masovnije, kvalitetnije i organizacijski zahtjevnije.

Prvi ovakav susret najboljih mladih atletičara, organizirala je Slovačka u gradu Nitri, i odmah pokazala visoku razinu organiziranja natjecanja, bez obzira da li se radi o seniorskoj atletici ili su u pitanju kadeti. Međimurska atletika i ove je godine imala svoje predstavnike u Hrvatskoj atletskoj vrsti.

Iako je ovaj puta zbog većeg broja atletičara negoli prethodnih godina teže bilo doći do visokokg plasmana, naši se reprezentativci nisu dali pokolebati već su svoje nastupe odradili profesionalno.

Tri medalje i državni rekord

Atletski klubovi Međimurje i Nedelišće imali su po troje predstavnika u Nitri, koji su devet puta izlazili na atletska borilišta. Pojedinačnu medalju osvojila je Mateja Jambrović članica AK Međimurje, koja osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u utrci na 300 m sa rezultatom 40,92 sekundi. Mateja je nastupila i u utrci na 100 m gdje je također trčala odlično i osvojila četvrto mjesto s rezultatom 11,51.

Svoj prvi nastup u reprezentaciji dugo će pamtiti Emanuel Varga, član AK Međimurje, koji je imao dva odlična nastupa: najprije je u utrci na 100m istrčao osobni rekord s 11,61 osvojivši pritom sedmo mjesto, a na samom kraju natjecanja kao član štafete 4×100 m osvojio je drugo mjesto za svoju reprezentaciju i s rezultatom 43,81 postao vlasnik novog hrvatskog kadetskog rekorda!

Dva nastupa imala je i Veronika Kovač (Međimurje) koja je na 300 m osvojila deseto mjesto sa 42,57. Mnogo bolji plasman Veronika je ostvarila u štafeti 4 x 300 m gdje se s rezultatom 2:37,28 okitila brončanom medaljom. Za AK Nedelišće svoj drugi nastup za reprezentaciju imala je Iva Patafta koja je s rezultatom 32,67 zauzela 9. mjesto u bacanju koplja. Bernard Gavez i Lovro Kovačić prvi puta su nastupili u dresu sa hrvatskim grbom: Bernard je nastupio u utrci na 1000 m i zauzeo 9. mjesto istrčavši 2:45,60, dok je Lovro s prekočenih 170 cm bio deseti.

Hrvatska ukupno treća

Kao članovi stručnog stožera hrvatske reprezentacije na natjecanju u Nitri svoja su zaduženja imali i treneri Aleksandar Žbulj iz AK Međimurje te Željko Jagec iz AK Nedelišće. Uz značajan doprinos najboljih međimurskih kadetkinja i kadeta te njihovih trenera, Hrvatska je u srazu sa atletskim reprezentacijama koje u seniorskoj konkurenciji mnogo bolje kotiraju na međunarodnom planu, osvojila ukupno treće mjesto iza Mađarske i Češke, dok su se iza nas plasirali Slovenci i Slovaci.

Kompletne rezultate možete vidjeti ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije