Hrvatski badmintonski kup: Lino Zadravec zasjao s 2 zlata

Hrvatski badmintonski kup: Lino Zadravec zasjao s 2 zlata

Proteklog vikenda u Dubrovniku održan je prvi turnir Hrvatskog badmintonskog kupa za pomladak pod nazivom “Aedium kup”. Na turniru su se igrale konkurencije mlađih kadeta do 13 godina, kadeta do 15 godine te mlađih juniora do 17 godina. Ovaj turnir se ujedno i boduje za ljestvicu Hrvatskog badmintonskog saveza u sezoni 2011/2012.

Na turniru su nastupili i igrači čakovečkog Badmintonskog kluba “Međimurje” Viktor Ružić, Filip Bel i Lino Zadravec, koji su ponovno napravili značajan rezultat na početku nove sezone.

Iako su treninzi tek započeli, ovaj turnir je pokazao da se i ove sezone od naših igrača mogu
očekivati odlični rezultati. U konkurenciji mlađih kadeta do 13 godina Lino Zadravec osvojio je 2 zlata i to pojedinačno te u igri parova. U pojedinačnoj konkurenciji relativno je lako došao da samog finala pobjedama od 2:0 protiv Kozlika (Medvedgrad Zagreb) te Široka (Aedium Dubrovnik) gdje ga je dočekao Dorian Cvijanović (Velika Gorica). Iako je ovo bilo finale, Lino niti u jednom trenutku nije dao protivniku da mu se približi i ugrozi moguću pobjedu te na kraju ponovno s lakoćom od 2:0 (21:14, 21:17) pobjeđuje i ostvaruje svoju prvu pobjedu u konkurenciji mlađih kadeta.

Nakon pojedinačnog turnira uslijedio je i turnir u parovima gdje je Lino Zadravec igrao u paru sa Dorianom Cvijanovićem. Iako je ovaj par bio postavljen za prve nositelje, to je trebalo i dokazati na samom terenu što su oni i učinili te ponovno pobjedivši sve protivnike sa 2:0, došli do finala gdje ih je čekao dubrovački par Širok-Zlošilo. Ponovno vrlo uvjerljivo par Zadravec-Cvijanović 2:0 (21:16, 21:13) pobjeđuje te tako Lino osvaja dvostruko prvo mjesto i pokazuje da u ovoj sezoni od njega možemo očekivati odlične rezultate. U konkurenciji mlađih juniora do 17 godina par Viktor Ružić-Mario Barkidžija (Aedium Dubrovnik) je u konkurenciji parova osvojio treće mjesto izgubivši u polufinalu od para Landeka-Drvodelić (Medvedgrad ZG).

U borbi za broncu pobjedili su par Figurić-Sadaić sa 2:1. U pojedinačnoj konkurenciji Viktor je osvojio vrlo dobro 5. mjesto. Nažalost ovdje je nedostajalo malo sportske sreće u četvrtfinalu gdje je poražen od Landeke vrlo tijesno s 2:0 (21:19, 28:26) te tako ispao iz borbe za medalje. U ovoj konkurenciji još je nastupio i Filip Bel (iako on igra U15) te zauzeo solidno 14. mjesto.

U konkurenciji kadeta do 15 godina nastupili su Filip Bel i Lino Zadravec pojedinačno te kao par na turniru parova. Filip je u pjedinačnoj konkurenciji zauzeo dobro 6. mjesto, a uz malo sreće u ždrijebu mogao je i bolje jer je poražen u četvrt-finalu od pobjednika turnira Galjera. Lino Zadravec je osvojio solidno 12. mjesto.

U igri parova naš par Bel-Zadravec ostvarili su dobar rezultat osvojivši 5. mjesto. Pogledamo li sveukupno ovaj prvi turnir u sezoni, vidjet ćemo da Badmintonski klub “Međimurje” ima razloga očekivati odlične rezultate na svim turnirima koji mu predstoje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije