2. HNL

VELIKI PREOKRET Međimurje od minus dva do plus dva

U četvrtak je odigrana utakmica u Čakovcu kakvu dugo nismo vidjeli.

U 12. kolu 2. HNL Međimurje je u Čakovcu pobijedilo Dugopolje 4:2. Po rezultatu izgleda jednostavno, ali bila je ovo utakmica velikog preokreta. Dvjestotinjak promrzlih gledatelja do kraja se smrznulo nakon početnih petnaestak minuta.

U 2. minuti dobar prodor Brckovića, no puca po sredini gola što lako brani gostujući vratar Ćubić. U 10. minuti gosti su poveli 0:1. Nakon ubačaja iz kornera loša reakcija obrane Međimurja što koristi na drugoj stativi Bulbwa.

U 13. minuti nova gostujuća šok terapija. Čakovčani gube loptu do koje dolazi Rodić i puca snažno po sredini gola. Čakovečki vratar Koprić već je kleknuo uzeti tu loptu, no ona mu je nekako prošla kroz ruke i noge i gosti imaju 0:2. Do kraja poluvremena Međimurje nije moglo doći k sebi.

U 20. minuti akcija Čakovčana, probijen je lijevi bok i Ikić nabacuje Brckoviću, no nema realizacije. Dvadesetak minuta bez neke opasnije prigode pa se gosti bude u 41. minuti kada domaći vratar Koprić nakon udarca loptu preusmjerava u korner. U 43. minuti pokušaj Međimurja preko desne strane, no lopta odlazi preko gola. Pri kraju poluvremena još jedna greška u domaćoj obrani, no lopta odlazi preko gola.

Nakon prvog dijela jedan od komentara s tribina bio je kratak i jasan: ‘Užas!’ Međimurje bezidejno, mlako, bez igre u sredini. Gosti su prilično lako prolazili u napadu, a u obrani su jednostavno rješavali situacije. Crne slutnje obuzele su domaće navijače, ali srećom ne i igrače i u drugom poluvremenu kao da su izašli popivši poznati Čudomixov napitak.

U 46. minuti Ikić prodire po sredini, puca s tridesetak metara i zakucava loptu pod prečku za 1:2. U ovoj situaciji gostujući vratar je imao loptu na ruci, ali nije najbolje reagirao. U 53. i 55. minuti velike prigode Ikića i Ivančića, no gola nema. Osjećalo se da su Čakovčani izašli goropadni u drugo poluvrijeme, a gosti se nisu snašli.

U 56. minuti kazneni udarac za Međimurje. Iako je Šimičić bio daleko od gola i još okrenut leđima prema golu gostujući obrambeni igrač nesmotreno ga ruši, a sudac Antunović odmah pokazuje na bijelu točku. Sigura realizator za 2:2 je kapetan Novoselec.

Slijedi dvadesetak minuta igre bez prevelike prigode, a u 75. minuti crveni karton za goste. Na sredini terena nesmotrenim starom stradao je Ivančić, a gostujući igrač Bašić koji je ušao u drugom dijelu dobiva direktni crveni karton. Već u idućem napadu u 76. minuti Čakovčani koriste igrača više. Ikić je dobio loptu s lijeve strane i postiže gol za 3:2 i veliki preokret.

Do kraja susreta gola nema i već duboko u sudačkoj nadoknadi koja je trajala pet minuta Patafta se sjurio s loptom prema golu, dodaje do Šimičića koji postiže gol za 4:2 i veliko čakovečko veselje.

Međimurje je nepobijeđeno u posljednja četiri kola u kojima je ubilježili dva remija i dvije pobjede. Sad ima dovoljno vremena za pripremu za 13. kolo kad će 11. studenog u 13:30 sati gostovati u Splitu kod druge ekipe Hajduka. Za Čakovčane bravo za ovu utakmicu u kojoj su pokazali karakter i dignuli se iz ponora.

IVAN NOVESELEC: ‘ U svlačionici smo se dogovorili da moramo u drugo poluvrijeme izaći kao druga momčad’

Nakon utakmice za komentar smo pitali čakovečkog kapetana Ivana Novoselca: ‘Nismo najbolje ušli u početak utakmice, primili smo dva nezgodna gola u prvih petnaest minuta. Cijelo prvo poluvrijeme gostujuća ekipa je bila bolja i držala loptu pod kontrolom. U svlačionici smo se dogovorili da moramo u drugo poluvrijeme izaći kao druga momčad i u drugih 45 minuta nadoknaditi 0:2.

Sve je bilo moguće, dogovorili smo se da idemo igrati pas, da ih idemo stisnuti visoko gore, čim zabijemo prvi gol drugi će doći sam od sebe i tako nastaviti dalje. I eto to se dogodilo i uspjeli smo i izjednačiti i postići još dva gola. Moram čestitati ekipi i svaka čast na drugih 45 minuta. Kapa do poda i dečkima i svima, veliko je ovo zadovoljstvo. Osvojili smo ogromna tri boda koja su nam jako, jako bitna. Iduće kolo nas čeka na Poljudu i tamo isto idemo po tri boda, nemamo što izgubiti. Dobra smo ekipa, imamo odlične rezultate zadnjih četiri kola tako da moramo to nastaviti.’

DAMIR LEPEN JURAK: ‘ Ovi dečki puno vrijede, samo oni i sami moraju početi vjerovati u to’

Domaći trener Damir Lepen Jurak nakon utakmice je izjavio: ‘Četiri utakmice smo bez poraza. Ovi dečki puno vrijede, samo oni i sami moraju početi vjerovati u to. Vidi se iz utakmice u utakmicu da se polako dižemo, upoznajemo se svi skupa, nastojimo igrati našu prepoznatljivu igru. Drugo poluvrijeme u tome smo uspjeli, nagradilo nas je sve skupa i na kraju smo zasluženo pobijedili.’

O poluvremenu i dogovoru Lepen Jurak je rekao: ‘Mi samo uvijek moramo zadržati mir. Zadržati kontinuitet onog što želimo, ne stalno nešto mijenjati. One stvari koje radimo moramo stalno prezentirati na terenu. To se trudimo, više – manje nam sad to uspijeva i moramo samo dalje nastaviti raditi i bit će to puno bolje u budućnosti.’

O gostovanju kod Hajduka II čakovečki strateg kaže: ‘Definitivno protivnik koji voli igrati nogomet, takve utakmice nam odgovaraju. To je utakmica u kojoj se imamo čemu nadati, idemo se nadigravati i uživati u nogometu.’

STIPE BALAJIĆ: ‘Od gotovog smo napravili veresiju’

Gostujući trener Stipe Balajić nakon utakmice je rekao: ‘Od gotovog smo napravili veresiju, imali smo sve prvo poluvrijeme. Iz oduzetih lopti i polukontri stvarali smo dosta dobre šanse. Uz dva gola mogli smo im postignuti još koji. Odsjekli smo im totalno veznu liniju tako da u prvom dijelu nisu ništa imali. Početak drugog poluvremena i taj kazneni udarac su nas koštali. Teško mi je komentirati taj kazneni udarac s klupe, on je prelomio utakmicu. Po meni došao je prestrog crveni karton našem igraču. Na kraju smo se totalno otvorili, išli smo barem na bod s igračem manje. To nas je koštalo kontri i primili smo još jedan gol.’

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije