Atletska mladost na stadionu u Čakovcu

Atletska mladost na stadionu u Čakovcu

U organizaciji Atletskog kluba Međimurje u Čakovcu će se na stadionu SRC Mladost održati Finale KUP-a Hrvatske u kategoriji kadetkinja i kadeta (U-16), koje će okupiti preko 300 atletičarki i atletičara iz 25 hrvatskih atletskih klubova. U 30 disciplina koje će se održati 17. rujna (subota) u vremenu od 14 do 18 sati, u finale se plasiralo po 12 najboljih kadetkinja i kadeta koji su prošli kvalifikacije održane u četiri regije.

Natjecanje je ujedno i izborno za ulazak u hrvatsku kadetsku reprezentaciju, a po dvoje najboljih iz svake discipline koji će izboriti nastup u hrvatskom dresu nastupiti će početkom listopada u Slovačkoj gdje će snage ne međunarodnoj sceni osim Slovaka i Hrvata odmjeravati i Česi, Mađari i Slovenci.

Odlični međimurski predstavnici

Međimurski klubovi imati će u čakovečkom finalu KUP-a nekoliko predstavnika koji pucaju na najviši plasman i ulazak u hravtsku kadetsku vrstu. To su prije svega Mateja Jambrović (Međimurje) na 100 i 300m, Bernard Gavez (Nedelišće) na 1000 m i Iva Patafta (Nedelišće) u bacanju koplja, koji u finalno natjecanje ulaze s prve pozicije iz kvalifikacija i teško će im se netko suprotstaviti na putu do pobjede.

Osim njih za visoki plasman i maksimalni broj bodova za svoje klubove, te mogući ulazak u hrvatsku reprezentaciju boriti će se: Tamara Hatlak, Diana Pintarić, Gabrijel Stojanović i Vanesa Novak (Nedelišće) te Veronika Kovač, Emanuel Varga, Patrik Škvorc i Sven Todorović (Međimurje).

No podatak da se u finalno natjecanje plasiralo preko četrdeset natjecatelja iz AK Međimurje i Nedelišće, dovoljan je razlog da ljubitelji sporta ove subote svoje slobodno vrijeme provedu na stadionu Mladosti, uživajući u vrhunskoj kadetskoj atletici i uz to bodre naše najbolje natjecatelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije