Dejan Mezga: Sanjam poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Dejan Mezga: Sanjam poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Dejan Mezga prvotimac je Maribora. Dečko iz Brezja je preko Slakovca, Venere, čakovečke Sloge, Varteksa i Čakovca s Mariborom došao do EURO lige. U Međimurju živi na relaciji Brezje – Knezovec, a sada će uz klubove Prve slovenske lige dodati i Brugge, Bragu i Birmigham na svoju nogometnu kartu.
 

eMedjimurje: Dejane, krenimo o aktualnim temama, pa ćemo retrospekcijom svratiti do Vaših početaka. Međimurec sa slovenskim Mariborom preko Glasgow Rangersa do Lige UEFA-e. Prvu utakmicu koja je završila pobjedom Maribora od 2-1 odigrao si svih 90 minuta i sudjelovao kod drugog pogotka u sudačkoj nadoknadi. Kakva su bila razmišljanja o prolasku prije utakmice sa Škotima, a kakva nakon pobjede u prvoj utakmici?

Dejan: Nadali smo se prolasku jer je to sportski. Vjerovali smo da smo dobri i da možemo iznenaditi Škote. Glasgow je jako nogometno ime u Europi, u zadnje vrijeme male zemlje i manje ekipe dolaze do izražaja u Europi. Vjerovali smo da dobro radimo i da možemo iznenaditi veliki Glasgow.  

eMedjimurje:  Kakva je atmosfera u klubu u kojem si već gotovo pet godina? Koja su očekivanja u Europi?

Dejan: U klubu je prevelika euforija, ušli smo u europsku ligu. Imamo velike šanse u svakoj utakmici protiv sva tri protivnika, Bruggea, Birminghama i Brage.

eMedjimurje: Jesi li se uspio pozdraviti sa hrvatskim napadačem Glasgowa , Nikicom Jelavićem?

Dejan: Vidjeli smo se i pozdravili. Na žalost jedan je morao ispasti, to je bio on.

eMedjimurje:  Ovih godina kako si u mariborskom prvoligašu, je li bilo ponuda za odlaskom i gdje? Možda klubovi iz hrvatske lige?

Dejan: Mogu reći da je bilo dosta toga, milijun kombinacija, na kraju nije ništa uspjelo. O tim kombinacijama nema smisla govoriti, ako se ne dogodi transfer. Ima vremena za mene da napravim dobar transfer.
 

 


eMedjimurje:  Hrvatska reprezentacija. Kakva razmišljanja imaš o ovoj temi i je li bilo naznaka za ulaskom u Bilićevu momčad?

Dejan: To je jedan san, sigurno. Treba raditi i možda dođem u jači i poznatiji klub. Tada ću imati više šanse dobiti poziv.

eMedjimurje: Koju poziciju najradije igraš i koji te se trener najviše dojmio?

Dejan: Najviše mi odgovara u veznoj liniji igrati sa desne strane, ali igrao sam sve pozicije u veznom redu. Najviše sam napredovao kod sadašnjeg trenera Darka Milanića.

eMedjimurje: Ljubimac si mariborskih navijača Viola, znači li ti puno njihova podrška?

Dejan: To je bila velika stvar. Neke tenzije uvijek postoje između Slovenaca i Hrvata, tako je bilo kada sam i ja dolazio. Navijači to nekako drugačije gledaju dok dođe Hrvat. Očekuju više, moraš biti bolji i dokazati na terenu neke stvari više od ostalih. Mi imamo sreću da imamo odličan stadion, Maribor je odlično posložen klub kojeg podržavaju navijači.

eMedjimurje: Gdje je slovenska liga u usporedbi sa primjerice hrvatskom?

Dejan: Puno komentara sam dao, ali ne znam na koji način bih objasnio. Kako da objasnim, sad smo mi na primjer ušli u Europsku ligu, sad ja mogu pametovati da je čak i bolja ili nije. Nitko se u Hrvatskoj ne bi složio da slovenska liga može konkurirati hrvatskoj. Teško mi je reći, sigurno da su male razlike. Siguran sam da Maribor može igrati sa svakim klubom iz hrvatske lige. I za ostatak lige nije velika razlika. 

eMedjimurje:  NK Dinamo u Ligu prvaka ulazi sa dva Međimurca, Nikolom Pokrivačem i Dinom Škvorcom. Poznajete se međusobno?

Dejan: Super je to za Međimurce. Poznajem Nikolu od prije, šteta, nismo ostalu u kontaktu. S Dinom Škvorcom se isto znam, trenirali smo zajedno u Varaždinu. Drago mi je što su ušli u Ligu prvaka.

eMedjimurje: Gdje si zapravo počeo igrati i koji put te je vodio do Maribora ?

Dejan: Ukratko, počeo sam igrati u Slakovcu, pa u Veneri, slijedila je Sloga, Varteks, Čakovec, otkud sam otišao u Maribor.

eMedjimurje: Je li ostao žal što nisi dobio prigodu u Međimurju kad su bili u prvoligaškom rangu ?

Dejan: Ne znam. To nije pitanje za mene, nego za ljude koji rade u Međimurju. Očekivao sam više od njih, ali nismo došli u kontakt.

eMedjimurje: Kako usklađuješ nogometne obaveze i obitelj ?

Dejan: Sve sam uspio posložiti. Sa ženom Tanjom i sinom Nikom živom u Sloveniji i super nam je.

eMedjimurje: Često izbivaš iz Međimurja. Pratiš li preko našeg portala događanja u Međimurju ?

Dejan: Da, često posjećujem portal eMedjimurje i tako pratim što se događa kod nas.

Dejana smo zamolili i pristao je da na portalu eMedjimurje imamo njegov dnevnik europskih nogometnih susreta na kojima će igrati. Tako ćemo imati priliku  njegovim očima vidjeti kako je igrati EURO utakmice i kako ih je on sam doživio. Za kraj Dejanu želimo puno zdravlja i uspjeha uz nadu da će uskoro pronaći destinaciju još većeg i jačeg kluba koji bi ga približio reprezentaciji…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije