TISUĆU KARATISTA IZ 15 ZEMALJA

FOTO Gosti oduševljeni organizacijom: Međimurje Open s razlogom jedan od najboljih karate turnira

Brojni karatisti i njihovi treneri o čakovečkom turniru i Karate klubu Globus koji ga organizira imaju samo riječi hvale

Još je jutros prilikom otvaranja Međimurje Opena predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek rekao kako je riječ o turniru koji je uvršten među četiri izborna za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Preostala tri su Rijeka, Zagreb i Budimpešta.

I dok se borbe na tatamiju Dvorane Graditeljske škole u brojnim kategorijama zahuktavaju, brojni karatisti i njihovi treneri o čakovečkom turniru i Karate klubu Globus koji ga organizira imaju samo riječi hvale. Između više od 1.000 sudionika iz 15 zemalja, uključujući Indiju i Egipat, turnir je vrlo vjerojatno najemocionalniji za Luciju Ružaj.

>> VELIKI TURNIR U ČAKOVCU Tisuću karatista okupilo se u dvorani Graditeljske škole

Bivša članica Globusa koja za vrijeme studiranja kemije trenira u Zagrebu kazala je kako je veseli što se svake godine vraća na Međimurje Open jer osim što je turnir kvalitetan draži joj je od ostalih.

– Čakovec je moj rodni grad i turnir je nešto posebniji, bliže mi je srcu od drugih – naglasila je dodavši kako su posljednjih godina u klubu puno napravili na promociji. Njezino mišljenje dijeli i Crnogorka Marina Raković koja je dio 12-to člane ekipe Omladinca iz Podgorice te je jedna je najuspješnijih sudionika ovogodišnjeg Međimurja Open.

Osvojila je medalje na Svjetskim i Europskim prvenstvima i kazala je kako ju je Čakovec osvojio.

– Ovo je prekrasan grad i odlično organiziran turnir. Iako dosta dugo putujemo, praktički iz kombi vozila idemo na tatami i borbe, nije nam žao puta jer se zaista isplati doći – smatra Raković. Turnir kao primjer drugima ocjenjuje i Mario Vučić, trener KK Hercegovina Zagreb, najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj čiji član je i svjetski prvak Ivan Kvesić.

Čakovec je ogledni primjer kako se treba organizirati turnir, a osim što ima visoku i kvalitetnu organizaciju ima i ljudsku dimenziju.

– Ljudi koji vode turnir su fenomenalni domaćini, a turnir je usprkos tome što je narastao i ima preko 1.000 natjecatelja i dalje odlično organiziran. Svi se na vrijeme vrate doma i Globus je primjer za puno toga, a možda najviše kako pozicionirati karate kao sport u lokalnoj sredini – izjavio je Vučić.

Zadovoljna je i izbornica ženske kadetske reprezentacije Ivana Bebek Bašić koja kaže da u svakoj od tri kategorija ima kandidatkinja koje mogu konkurirati za medalje na Svjetskom prvenstvu.

– Prvi puta sam ovdje kao trenerica, ali bila sam ovdje puno puta kao natjecateljica i mogu zaista bez puno ustručavanja kazati kako je ovo fenomenalno organizirani turnir. Svake pohvale i Dejanu Slukiću, Mladenu Vizingeru i ostalima, zaista su sve odradili na svjetskoj razini – poručila je. Ponos Globusovaca domaćinstvom i organizacijom može se osjetiti na svakom koraku Dvorane Graditeljske škole.

U pripremu da ovaj dan prođe u najboljem redu uloženo je puno sati velikog broj volontera, a kada se nečemu pristupi ovako ozbiljno i organizirano, i uz pravu dozu strasti onda je uspjeh zagarantiran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije