ODBOJKA NA PIJESKU

KORAK DO MEDALJE Čakovčankama jedan bod nedostajao za broncu

Nakon prvog dijela Ekipnog prvenstva Hrvatske za seniorke koje je bilo održano početkom lipnja igračice Kluba odbojke na pijesku Čakovec zauzimale su odlično treće mjesto. Uoči drugog dijela koje je bilo 17. i 18. kolovoza na zagrebačkom Jarunu trener Čakovčanki Ivan Vabec nadao se kako će njegove igračice uspjeti zadržati tu poziciju.

No, već uoči odlaska zdravstveni karton Eme Frančić davao je razloga za brigu. Na kraju je odlučeno kako zbog angine neće uopće nastupati u Zagrebu. Put metropole tako su krenule Ana Stanković, Ina Varga, Iva Bulović, Mirjam Varga i Saša Leskovar. Sustav natjecanja između sedam ekipa bio je dvokružni, svatko sa svakim što znači da svaki klub prijavljuje dva  para i bori se protiv druga dva.


U prvom dvoboju protiv KOP-a Retfale iz Osijeka iskusne Ana Stanković i Inka Varga stigle su do pobjede, dok su Iva Bulović i Mirjam Varga upisale poraz. Isti rezultat ponovio se i u srazu s KOP-om Opatija. Protiv domaćinki, KOP-a Jarun čakovečki parovi Stanković/I. Varga i Bulović/M. Varga upisale su dvostruku pobjedu.

Tada je na red došao ključni susret koji je na kraju odredio i konačnu tablicu. U dvoboju protiv pulskog HAOK Banjole Čakovčanke su upisale dva poraza. Slično se ponovilo i u dvoboju protiv Sigeta, iako protiv najvećih favoritkinja više od časnog poraza 2:0 se nije očekivalo.


U tom susretu u paru s Ivom Bulović nastupila je Saša Leskovar umjesto Mirjam Varge. Posljednji meč bio je dvoboj sa Žnjanom u kojem je deblji kraj izvukao par Stanković/I. Varga dok su uspješne bile Bulović i M. Varga. Na kraju kada se podvukla crta Čakovčanke su bile četvrte s bodom manje od igračica Banjole.

‘Poslije svega teško je reći da nismo malo razočarani, iako prije početka ekipnog prvenstva nismo ni sanjali medalju. Nakon prvog dijela očekivanja su nam malo porasla, a da smo uzeli jedan bod Banjolu bili bismo treći. Bili smo hendikepirani zbog ne igranja Frančić, ali je u nama tinjala nada da možemo do bronce. Djevojke su igrale u okviru svojih mogućnosti i ne mogu im ništa zamjeriti, čak su mlađe Iva Bulović, Mirjam Varga i Saša Leskovar bile bolje od očekivanja’, izjavio je trener Vabec.

Puno vremena za analizu nema jer već sljedećeg vikenda da istim terenima na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine, u subotu kadetsko, a u nedjelju juniorsko.

Tablica:
1. KOP Siget
2. KOP Žnjan
3. HAOK Banjole
4. KOP Čakovec
5. KOP Opatija
6. KOP Retfala
7. KOP Jarun

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije