NOGOMET

Nino Patafta potopio Lučko i Međimurju donio treću pobjedu

U 6. kolu 2. HNL Međimurje je u noćnom susreti pred tristotinjak gledatelja pobijedilo Lučko 1:0.

U drugoligaškom rangu nogometaši Međimurja su upisali treću prvenstvenu ovosezonsku pobjedu pobijedivši Lučko 1:0. Pobjeda je još vrijednija jer je došla nakon dva uzsatopna poraza (prvenstvo BSK 3:2, Kup Varaždin 2:0) i s nizom izostanaka važnih igrača zbog ozljeda ili kartona (Munivrana, Škvorc, Marciuš, Zanjko, Pušić).

Igrači koji su silom prilike dobili priliku odlično su odradili svoj posao, a trener Kristić je dobro ‘uštimamo orkestar’ za još jednu domaću pobjedu. Prvo poluvrijeme je bilo prilično negledljivo, svodilo se na igru između dva kaznena prostora bez neke osobite prigode.

Na početku susreta Čakovčani su si sami zakuhali pred golom nakon lošeg dodavanja Režića prema vrataru Nemecu. Igač Lučkog je presjekao loptu, no srećom u brzini je s njom završio malo izvan igrališta. Jedini pokušaj Čakovčana zabilježili smo u 24. minuti kada puca Patafta, ali i to odlazi daleko od gola.

I kad smo očekivali kraj prvog siromašnog, nesadržajnog dijela dogodio se trenutak koji je odlučio utakmicu. U 45. minuti Patafta ima loptu s desne strane u kaznenom prostoru. U borbi s braničem posrće i već završava na koljenima, ali se ne predaje. Dijagonalno šalje loptu u mrežu u suprotni kut i Čakovčani vode 1:0.

U prvih pet minuta drugog dijela vidjeli smo više nego cijelo prvo poluvrijeme, a Lučko je krenulo napadački po gol kojeg srećom nisu znali postignuti. U 46. minuti udarac Lučkog preko gola, a u 47. minuti Čakovčani u panici izbijaju loptu iz kaznenog prostora.

U drugom poluvremenu nakon brzih proigravanja i točnih paseva Čakovčani su imali tri ‘zicera’ koja su trebali i morali iskoristiti te bi tako riješili pitanje pobjednika daleko prije posljednjeg sučevog zvižduka. Tako u 50. minuti lopta ide u brzoj akciji od noge do noge i dolazi do Trojaka. I dok dobar dio stadiona vidi i želi loptu u mreži čakovečki napadač loše i nejako puca u gostujućeg vratara Koprića.

Takve situacije su bile i u 67. minuti i u 82. minuti kada se dobar dio publike na kraju akcije držao za glavu. Zaslužili su igrači Međimurja za brze akcije pljesak i zagrijali su promrzlu publiku, ali se i uvukao strah da im se te propuštene prigode ne ‘obiju u glavu’. Srećom gosti nisu našli put do mreže i na kraju završava s velikih i minimalnih 1:0.
Matija Kristić: ‘Dečki su odigrali točno kako smo se dogovorili’

Nakon susreta trener Međimurja Matija Kristić nam je rekao: ‘Dečki su odigrali pravu utakmicu točno kako smo se dogovoril. Borili su se za svaku loptu, znali su da imaju odličnog protivnika i da će morati biti strpljivi i uporni i biti koncentrirani kada dođe šansa. Na našu sreću jednu smo takvu iskoristili krajem prvog poluvremena i pokazalo se da je to bio odlučujući pogodak.

Ekipa Lučkog je čvrsta ekipa sastavljena od iskusnih igrača i teško ih je bilo probiti i malo smo se tu tražili. Krajem prvog poluvremena uspostavili smo igru kakvu smo htjeli i nagrađeni smo tim pogotkom. Uz malo više koncentracije ovih šansi u drugom poluvremenu rezultat je mogao biti daleko izraženiji.’

U idućem 7. kolu u subotu u 15:30 sati Međimurje će biti gost Dugopolju. Čakovčani su na nepotpunoj tablici 2. s 11 bodova iza vodećeg Varaždina koji ima 15. bodova, a eventualno ih nedjeljnom pobjedom kod kuće može preskočiti još samo Šibenik.

2. HNL 6. kolo: Hrvatski Dragovoljac – BSK 1:0, Dinamo II – Kustošija 0:2, Solin – Varaždin 1:2, Zadar – Dugopolje 3:1, Međimurje – Lučko 1:0, nedjelja Osijek II – Hajduk II, Šibenik – Sesvete.

Tablica: 1. Varaždin 15, 2. Međimurje 11, 3. Kustošija 10, 4. Šibenik 9, 5. Dinamo II 9..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije