OBLJETNICA

Brazilski Jiu-Jitsu već deset godina u Međimurju

U listopadu 2008. godine u prostorijama BBK Aurora u Čakovcu održan je prvi službeni BJJ trening pod budnim okom trenera Ilije Ćavarovića iz Black Dragon Akademije iz Zagreba, dok su Glavni i odgovorni krivci za rođenje Jiu Jitsu Kluba Čakovec voditelj kluba BBK Aurora Borko Ban te treneri Ivan Breslauer i Jagoda Murković. Zahvaljujući njima BJJ je u Međimurju i opstao.

BJJ je borilačka vještina i kontaktni sport usredotočen na borbu na tlu s ciljem dobivanja dominantne pozicije nad protivnikom. Nastao je u Brazilu u prvoj polovini 20. st. Zasniva se na  bacanjima, hvatovima, polugama i gušenjima. To je vještina u  kojoj manja osoba može svladati većeg i jačeg protivnika jer nije važna samo snaga, već i um.

Utječe na razvoj mišića i kondiciju. Iako nema izravnih udaraca zahtijeva se upornost i ustrajnost  u vježbanju i usvajanju tehnika  kako bi se izbjegle povrede. BJJ je postao najbolja bazna borilačka vještina u MMA-u (mješovitim borilačkim sportovima) i vrlo je efikasan u  samoobrani.

Suradnjom JJK Čakovec i Dinka Šarića vlasnika Muraken Gyma, 2013. godine u Murskom Središću je  osnovan i s treninzima počinje  klub MS Jiu Jitsu. Vode ga   iskusni treneri Tomislav Sobočan i Luka Mošmondor.          

MS Jiu Jitsu je trenutno najuspješniji klub s područja Međimurja što potvrđuje i više od 50 medalja osvojenih na  državnim i međunarodnim natjecanjima. Klub nastavlja suradnju s Black Dragon Akademijom iz Zagreba te je član HJJ Saveza. MS Jiu Jitsu surađuje i izmjenjuje iskustva s klubovima iz Slovenije, Austrije, Italije, Crna Gore i Poljske.

BJJ se iz Međimurja proširio u susjednu županiju pa tako 2015. godine  s radom počinje sestrinski klub BJJ Varaždin koji pod vodstvom Marka Martinca na natjecanjima postiže odlične rezultate.

Želite li naučiti samoobranu, vještine koje vam nitko ne može oduzeti, izgubiti koji kilogram, izgraditi mišićnu masu i to sve u dobrom društvu slobodno se pridružite treninzima u:
– Murskom Središću, Muraken GYM, Tesktilna 2, email:  bjjk.ms@gmail.com , mob 091 579 9966
facebook: https://www.facebook.com/MsBrazilianJiuJitsu/

web: www.msjiujitsu.hr

– Varaždinu, Kukuljevićeva 42.  email: markomartinec@gmail.com,  mob 092 186 6161
facebook: https://www.facebook.com/JiuJitsuGrapplingVarazdin/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije