KAMPOVI

Osnovnoškolci treniraju stolni tenis, atletiku i plivanje

Interes za ljetne sportske kampove ne jenjava.

Čakovečke školarce još samo dva tjedna dijele od početka nove školske godine, ali svoj zasluženi ljetni školski odmor još uvijek mogu ispuniti sa sportom. Naime, ovogodišnji projekt Ljetnih sportskih kampova Svaki tjedan sport jedan Zajednice sportskih udruga Čakovca ima čak 24 različita sportska kampa. A ovog tjedna učenicima čakovečkih škola na ponudi su kampovi iz stolnog tenisa, atletike i plivanja.

Po tradiciji najviše interesa privukao je plivački kamp kojeg na bazenima Marija Ružić provodi Gradski plivački kamp Međimurje. Na drugi ovosezonski kamp iz plivanja prijavilo se više od 100-tinak djece. Voditeljica kampa Ivia Trupković kazala je kako su zbog velikog interesa, umjesto jedne oformljene dvije grupe. Tijekom pet dana svi sudionici moći će poboljšati i unaprijediti svoje plivački znanje i tehnike plivanja, a poseban program provodi se s neplivačima.
Nedaleko od bazena na stadionu Sportsko rekreacijskog centra Mladost Atletski klub Međimurje provodi kamp iz atletike. Kao i prijašnjih godina, polaznici kampa iz kraljice sportova dobivaju nove informacije o tehnikama trčanja, bacanja i skakanja.
U sportskom domu u Mihovljanu pak Stolno teniski klub Mihovljan ugošćuje 40 školaraca koji su se odlučili isprobati čari sporta celuloidnom lopticom. Kako je rekla voditeljica kampa Ivana Nikolić polaznici su bili podijeljeni u dvije grupe.  Mlađi polaznici se upoznaju s udarcima, dok su oni stariji više na stolu, više igraju.

‘Osim stolnog tenisa, školarci imaju prilike uživati i u sportskim igrama koje smo im organizirali na nogometnom igralištu NK Slobode. Na ponudi im je bio nogomet, graničari, ali i igre koje su im osmisli naši treneri’, kazala je Nikolić.

Ljetne sportske kampove organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca, a ove godine na osnovu prijave na natječaj sufinancira ih Središnji državni ured za šport. Sljedećeg, posljednje tjedna kampova na rasporedu će biti kampovi iz kuglnja, radiogoniometrije i košarke u Ivanovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije