FORMIRANA Ženska nogometna akademija Katarina Zrinski

Ženski Nogometni Klub Katarina Zrinski iz Čakovca sezonu je završio na sjajnom i povijesnom šestom mjestu u I. HNL – žene, a također treba s ponosom istaknuti izboreno polufinale Hrvatskog nogometnog kupa Hrvatskog nogometnog saveza. Obzirom da je jedini cilj uoči početka sezone bio opstanak u I. HNL – žene, a sada mogu biti vrlo zadovoljni jer su od nepovoljne pozicije udaljeni 18 bodova i to dovoljno govori samo za sebe. Ostvaren je najbolji rezultat od osnivanja kluba.

Kroz stručne i kvalitetne treninge igračice su evidentno napredovale što je okrunjeno kontinuitetom dobrih igara i rezultata. Do ovog nivoa kvalitete i rezultata nisu došli odjedanput, iza toga stoji dugotrajan proces tijekom kojega su u jednom trenutku stvari sjele na svoje mjesto.

Ekipa raste iz godine u godinu i sve je uigranija. Počeli su kontinuirano igrati prepoznatljiv nogomet, a uz dobru igru slijedili su i odlični rezultati. Igračice su kroz individualne i grupne i analize prihvatile sve ono što se od njih tražilo i zbog toga je sezona bila uspješna. Klub ima svoje navijače i identitet, a to se nije steklo preko noći, već dugogodišnjim kvalitetnim i strpljivim radom.

Bilo je pritisaka do te razine da se klub ugasi, ali nakon povijesnog uspjeha u prvenstvu 2017./18. zasigurno neće u tome uspjeti, već su ih motivirali za nove ideje. Hvala simpatizerima i navijačima na podršci tijekom čitavog prvenstva te čestitke igračicama na povijesnom rezultatu u I. HNL – žene.

Na temelju dosadašnjeg rada i stečenog iskustva i nakon raskida suradnje kluba sa ŠN Međimurje – Čakovec i njihovog ultimatuma prisiljeni su bili donijeti odluku, da kao nositelji kvalitete ženskog nogometa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj formiraju Žensku nogometnu akademiju Katarina Zrinski s ciljem podizanja dosadašnje kvalitete trenažnog procesa, ali i natjecanja na viši i ozbiljniji stupanj, posvećen samo djevojčicama kako bi odgovaralo standardima I. HNL – žene.

Nogometna akademija Katarina Zrinski poziva sve djevojčice od 10 do 16 godina starosti da uživaju u nogometnoj igri i steknu nova znanja i vještine u Nogometnoj akademiji. Mlade nogometašice nastoje motivirati da se bave sportom, uče ih da nije primaran rezultat, već dobar odgoj, druženje i nova sportska prijateljstva.

Mlađi uzrasti natjecat će se u I. HNL – žene. S djecom će raditi educirani treneri, a treninzi će se odvijati tri do četiri puta tjedno uz utakmice subotom/nedjeljom. Cilj je da sva djeca igraju unutar svog uzrasta, a ne boriti se sa starijima od sebe.

Polaznice škole nogometa će prolaziti i kroz poseban program koji podrazumijeva upoznavanje s brojnim sportovima koji dodatno pozitivno i motivirajuće utječu na usvajanje i razvoj nogometnih znanja i vještina, ali i na razvoj pozitivnih osobina ličnosti.

U školi nogometa učit ćemo i odgajati djecu u sportskom duhu poštivanja svojih suigrača i trenera, ali i protivničkih igrača. Pobjeda se ne mjeri na semaforu, ona se mjeri u sportskim navikama, u sportskoj kulturi, u odnosu djece prema svim drugim sudionicima u sportu i u njihovom odnosu prema radu. Svako dijete će dobiti priliku napredovati i dokazati se, jer samo tako se može pronaći talent pred kojim je potencijalna svijetla budućnost u svijetu nogometa. Njihov moto glasi: ‘Mi nikad ne gubimo. Ili pobjeđujemo ili učimo.’

Pozivaju sve roditelje i djevojčice da se jave na ove kontakte:
Sportski direktor: Kuček Mladen, mobitel: 098 90 20 615, mail: kucekmladen@gmail.com
Trener: Kreslin Neven, prof., mobitel: 099 758 91 00, mail:kreslin.n@gmail.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije