ZLATKO PREMUŠ Poštar koji je obojio Međimurje u plavo

Od kada je zagrebačkog NK Dinama, od njegovih prijeratnih dana pa do ovog modernog, klub je oduvijek imao svoje povjerenike u Međimurju.

Dinamovi povjerenici na usluzi su navijačima diljem Hrvatske i susjednih država te su zaduženi za upisivanje novih članova i promociju voljenog kluba Dinama, a njihov se broj svakim danom povećava. Zagrebački plavi oduvijek su između Mure i Drave imali svoje navijače, a tako je i danas.

Danas doduše u manjem obimu jer su brojne klupske turbulencije neke odaljavale od kluba, a mnogo je manje onih s članskim iskaznicama i klupskim obilježjima. Unatoč tome, Međimurje je u 2017. godini imalo svojeg najboljeg povjerenika koji je lani u plavo obojio točno 500 članova što mu je donijelo titulu najboljeg u Hrvatskoj i izvan njenih granica između njih više od stotinjak.

Riječ je o vitalnom čovjeku, uvijek u pokretu, najprije kao dostavljač pošte, a potom kao foto-suradnik i novinar lokalnog Lista Međimurje, članu Sekcije zbora sportskih novinara Međimurja u kojoj je godina u njenom čelništvu. Riječ je o Zlatku Premušu iz Belice koji je lani ušao u drugu polovicu stoljeća svoga života, a povjerenik je zagrebačkih plavih od 2000. godine

Stoga je u Plavom salonu zagrebačkog Dinama prigodom proslave naslova prvaka obavljeno i proglašenje najboljih. Primio je prigodne klupske poklone iz ruku Mirka Barišića, prvog čovjeka GNK Dinamo, a tom činu je svjedočila i njegova supruga Danica, vjerna pratiteljica i družica, a nerijetko i ‘desna ruka’ kada treba glede učlanjena suprugu priskočiti u pomoć. Raduju se tome i njegova djeca, kćeri Ivana i Valentina i sin Roberto. Zlatko je već i ponosni djed pa ponos na njega ističu i u Hodošanu gdje je Ivana snaha.

U obrazloženju nagrade stoji: ‘Nagrada najuspješnijem, najkvalitetnijem i najvrjednijem povjereniku za 2017. godinu.’ Zapaženi Zlatkov uspon doveo ga je do članstva klupske Skupštine u kojoj se nalazi četvero povjerenika među kojima je i njegov dobar prijatelj i suradnik Stanko Lazar iz Vinice-Marčana. Zlatko kaže kako je oduvijek težio dostići one najbolje, a to je svojevremeno bio Osječanin Zdravko Gašpar, i u tome je uspio.

Zlatkova uloga kao povjerenika je višeznačna. Nebrojeno puta je organizirao navijače za eminentnije utakmice kluba, hrvatske reprezentacije. Posebno je ponosan što je bio i ostao spona između međimurskih nogometnih škola i Dinama na čije utakmice Zlatko odvodi polaznike, a djeca su tada u dinamovim dresovima pratnja igračima pri izlasku na teren.

– To su trenuci koje će djeca za uvijek pamtiti – ističe Zlatko.

Uz Zlatka, Međimurje ima još jednog povjerenika GNK Dinama, a to je Josip Ružić iz Ivanovca. Za Zlatka ćemo još i reći kako je vrsni organizator mnogih sportskih događanja i da stigne sve…

Zlatko, što ti znači ovaj primat?

– Ponos, zadovoljstvo i poticaj za daljnji i još uspješniji rad u službi ‘plave boje’ – rekao je kratko.

Poznajući ga u to ne dvojimo jer će Zlatko sve to postići sa smiješkom koji ga resi na svakom koraku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije