ZRINSKI i europska natjecanja

S obzirom na plasmane na završnoj tablici 1. Hrvatske rukometne lige za žene, a s obzirom na distribuciju slobodnih mjesta u Euro kupovima za Hrvatske klubove (1 Liga prvakinja; 1 EHF kup i 2 Challenge kupa), a imajući u vidu propise EHF-a o rangiranju pojedinih klubova pri čemu niže rangirani klub na završnoj tablici ne može biti bolje plasiran prilikom prijave u Euro kupove, slijedi da su za sezonu 2018/19 slijedeći klubovi stekli iduća prava nastupa:

1. RK Podravka Vegeta – Liga prvekinja – prijavljeno sukladno naputcima EHF-a
2. RK Lokomotiva – EHF Kup – opcija Wild card za Ligu prvakinja nije predana
3. ŽRK Koka – Challenge Cup 1 – opcija zahtjev za promocijom u EHF Cup
4. ŽRK Bjelovar – Challenge Cup 2 – opcija zahtjev za promocijom u EHF Cup

Ove sezone, rezultati Hrvatskog rukometnog kupa se poklapaju s rezultatima na završnoj tablici tako da izravnog predstavnika koji je svoje pravo nastupa u Europi izborio putem kup natjecanja, nema.

Klubovima koji su izborili pravo nastupa u Euro kupovima dan je rok do 12. lipnja za potvrditi svoje sudjelovanje kako bi u slučaju otkaza klubovi koji slijede na tablici mogli pravovremeno popuniti mjesta u Euro kupovima. Stoga ova informacije ide i na ŽRK Zrinski Čakovec i RK Sesvete Agroproteinka koji nisu izravno ostvarili pravo plasmana u Euro kupove, a kako bi ih u slučaju odustajanja neke odnavedenih ekipa na vrijeme pripremili za mogućnost prijave Euro kupa. ŽRK Zrinski i RK Sesvete se također trebaju izjasniti jesu li voljni nastupati u Euro kupovima ukoliko se za to ukaže prilika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije