FOTO Podsjetnik na bivša vremena: Navijači Varteksa nas vratili u prošlost

Jučer, subota 12. svibnja, je neobična buka i galama izazvala je interes stanara stambenih blokova u blizini SRC Mladost u Čakovcu. Uz to SRC-u načičkana policijska vozila, a sve je to dalo naslutiti da se ovdje nešto važnoga događa.

>>> MEĐIMURJE lako s Varteksom, Slobodi (S) i Nedelišću međimurski derbiji

A to važno je bila prvenstvena utakmica 3.HNL-istok u kojoj su se u 26. kolu sastali nogometaši domaćeg Međimurja i susjednog Varteksa iz Varaždina iz kojeg su grada dolazile pompozne najave o dolasku velikog broja navijača.

Domaćini su za njih, za svaku sigurnost, osigurali sve ono što traži utakmica nekog visokog rizika. Otvorili su za Varaždince istočnu tribinu, osigurali su jaku redarsku službu u što se je uvjerio i autor ovih redaka koji je prošao sve kontrole kao i gostujući nogometaši pa mu je čak kišobran bio ‘spremljen’ kod jednog od zaštitara.

Na ulazu na tribinu hrpa upaljača i svega onoga što bi moglo ugroziti sigurnost utakmice. Uz zaštitare na ulazu specijalna i temeljna policija, uz travnjak zaštitari i vatrogasci. Policija je utakmicu dodatno snimala…

Stekli smo dojam da ulazimo na tribine nekog velebnog zdanja na čijem će se travnjaku odigrati isto takav susret. A što smo vidjeli i čuli? Skupinu od 80-tak glasnih i korektnih navijača iz Varaždina koji su svoje pulene bodrili unatoč tome što ih je Međimurje doslovce deklasiralo, bili su glasni i kiši usprkos koja ih je u drugom dijelu susreta neumorno prala, a on bez zaštite. Nasuprot njima sjedili su u ‘kazališnom auditoriju’ simpatizeri Međimurja.

Zbog čega ovo pišemo?

Zbog brojnih mladih okolnih stanara, navijača, igrača, a podsjetnika radi da su ovakvi prizori bili viđeni svakog drugog vikenda kada je Čakovec imao prvoligaša. Bio je to NK Čakovec u sezoni 2000./2001. Kojeg je nakon ispadanja u tom društvu naslijedio novo osnovni NK Međimurje 2003. godine.

Nogometaši Međimurja su se dulje zadržali u prvoligaškoj eliti. To sada nije niti toliko bitno, bitno je spomenuti da se vrhunski prvoligaški nogomet ovdje ne igra blizu deset godina pa na takve slike nismo bili niti naviknuti.

Hvala navijačima Varteksa što su Međimurce podsjetili na prošlost i hvala im što od ocijenjene utakmice visokog rizika nije bilo niti ‘r’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije