SPORTSKI VIKEND Međimurje dočekuje Varteks

U 1. HNL za žene još su dva prvenstvena kola do kraja. Katarina Zrinski je u sredini tablice s 18 bodova, dok je Trnava posljednja s 4 boda. U pretposljednjem kolu Trnava u Goričanu dočekuje Marjan koji je pretposljednji s 8 bodova u subotu u 16:00 sati. Katarina Zrinski u 14:30 sati igra s Agramom.

U 3. HNL istok u susjedskom derbiju u subotu u 17:00 sati na stadionu Mladost u Čakovcu sastaju se Međimurje i Varteks. Čakovčanima trebaju bodovi u lovu za drugom ligom, a Varaždincima bodovi trebaju u borbi za ostanak u ligi.

U 25. kolu 4. HNL u subotu u 17:00 sati igraju Sloboda Slakovec – Sloga Čakovec, Mladost Komet Prelog – Nedelišće, Rudar – Bednja, Zelengaj – Polet (SMnM) i Podravina – Dinamo Domašinec. Nedjeljni parovi su Međimurec – Nedeljanec i Jalžabet – Pušćine.

U 1. ŽNL subotnji parovi su Centrometal – Naprijed, Omladinac (NSR) – Trnava I Hodošan – Galeb, a u nedjelju igraju Dinamo (P) – Mladost (SM), Jedinstvo (GM) – Spartak, BSK – Podturen, Graničar (K) – Sloga (Š) i Sokol – Polet (P).

U 2. ŽNL skupina A u nedjelju igraju od 17:00 sati Croatia – Drava (K), Vidovčan – ČSK, Mladost (I) – Kraljevčan 38, Dubravčan – Jadran, Budućnost (M) – Budućnost (P) i Jedinstvo (NSD) – Radnički. Mladost (D) – Borac PMP počinju u 18 sati. Omladinac (DS) je slobodan.

U 2. ŽNL skupina B u nedjelju igraju Bratstvo (SV) – Mali Mihaljevec, Zasadbreg 77 – Trnovec, Omladinac (M) – Šenkovec, Plavi (Pek.) – Hajduk (B), Venera PMP – Sloboda (M), Pobjeda – Hajduk (Š), Strahoninec – Bratstvo (J) i Mura – Donji Koncovčak.

U 3. ŽNLu subotu igraju Bratstvo (P) – Borac (DH) i Vučetinec – Drava (DM) te u nedjelju Otok – Mladost (S), Dinamo (Ž) – Torpedo, Draškovec-Geothermae – Međimurje-Čakovec i Parag – Napredak u Gornjem Kraljevcu.

Do kraja Prve hrvatske rukometne lige za žene još su samo dva kola. Čakovečki Zrinski se odlično drži na 5. mjestu s 27 bodova. Pred zrinskicama je posljednji domaći susret koji direktno odlučuje o konačnom plasmanu naših rukometašica. U subotu u 19:00 sati u dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu stiže riječki Zamet koji je 6. na tablici s 25 bodova pa je ovo direktan dvoboj za petu poziciju. Čakovčanke trebaju podršku s tribina u posljednjoj domaćoj utakmici pa im budite bučna podrška ove subote. U Rijeci je u ogledu ovih klubova u 12. kolu početkom prosinca Zrinski slavio protiv Zameta 32:28.

Udruga Frkanovčani u suradnji s Atletskim klubom Međimurje organizira kros utrku ‘Frkanovec – srce gornjeg Međimurja’ u subotu s početkom u 16:00 sati kod Kulturnog doma u Frkanovcu. Staze će biti duljine 10.2 km i 4.6 km te dvije dječje staze.

U nedjelju u 10 sati pod pokroviteljstvom Općine Donja Dubrava i u organizaciji Trkačkog kluba Kotoripski begači će kod visećeg mosta u Donjoj Dubravi biti start i cilj Prvog dobravskog duatlona. Bit će to natjecanje koje će u prvom dijelu obuhvaćati 3,3 kilometara trčanja pa 16 kilometara vožnje biciklom i nanovo 1,6 kilometara trčanja. Prvi dio duatlona je trčanje do visećeg mosta kod Donjeg Vidovca, preko mosta na drugu stranu kanala i natrag prema visećem mostu. Drugi dio obuhvaća vožnju biciklom od visećeg mosta prema HE Dubrava, preko mosta do brane, od brane uz stari tok Drave, natrag na asfaltiranu cestu do mosta kod Svete Marije, makadamskim putem natrag do visećeg mosta i treći dio trčanja će obuhvatiti dionicu od visećeg mosta 800 metara u smjer HE, okret i 800 metara natrag. Natjecanje će se održati u kategoriji mladih (18-24 godine), seniori( 25-45 godina) i veterani (od 46 na više). Kotizacija po natjecatelju iznosi 50 kuna. Apsolutni pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobivaju pehare, dok troje najboljih u kategoriji dobivaju medalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije