STOLNI TENIS Od mladih Međimuraca Marta Novak najdalje na 65. Zagipingu

Od petka do nedjelje u dvoranama zagrebačkoga Doma sportova je odigran 65. tradicionalni Zagiping na kojemu se u 8 pojedinačnih i ekipnih kategorija natjecalo preko 750 mladih igrača i igračica iz 15 zemalja. Među njima i 19 iz 5 klubova Međimurske županije Kos-Kotoribe, Mihovljana, MSTC Čakovca, Putjana i Šenkovca. U ekipnim natjecanjima smo imali dvije ekipe.

U juniorskoj konkurenciji MSTC Čakovec (Filip Godina i Stješan Škoda), koji je u svojoj skupini s 3:0 savladao Sesvete i s 3:2 kombinaciju Beograd-Banja Luka, a izgubio s 3:0 od slovenske kombinacije igrača iz Mengeša i koperskoga Arrigonija. Time je osvojio drugo mjesto pa nije izborio polufinale u koje su se plasirali samo prvo plasirani. Među mlađim kadetima zastupala nas je kombinacija Matija Strbat – Denis Toplek, koja je igrala pod imenom Mihovljana i ispala u drugom kolu od kombinacije slovenskih predstavnika Lektrika-Logatec, nakon što je prethodno u 1. kolu bila uspješnija od bosanske kombinacije Kreka-Hašim Spahić.

Pojedinačno je najdalje, do osmine finala, došla Marta Novak iz STK Putjana u kategoriji mlađih kadetkinja i ispala 3:2 od Silvije Coll iz španjolske Katalonije, nakon što je vodila 2:0 u setovima. Kvalifikacijske skupine su još prošli Filip Godina i Stjepan Škoda, oba iz MSTC Čakovca, u kategoriji juniora, koji su nakon toga u šesnaestini finala ispali od Slovenaca Breznika iz Fužinara, odnosno Lavriča iz Vesne Zalog, kod čega je Godina propustio vodstvo od 2:0 te Noa Vresk iz Mihovljana u kategoriji kadeta, koji je u šesnaestini finala ispao od drugoga nositelja Ivora Bana iz zagrebačke HASTK Mladosti.

U glavnom ždrijebu su još igrali mlađi kadeti Matija Strbat (MSTC Čakovec) i Denis Toplek (Mihovljan) u kategoriji mlađih kadeta, Dominik Toplek iz Mihovljana među juniorima, Matija Volf i Franka Mesarić (oba Putjane) među najmlađim kadetima odnosno najmlađim kadetkinjama te Hana Zadravec (Mihovljan) i Nika Lukša (Kos-Kotoriba) među juniorkama, ali nisu prošli kvalifikacijske skupine.

Nastup u kvalifikacijama, koje na žalost nisu prošli, zabilježili su još najmlađi kadet Šenkovca Teo Kolar, kadet Mihovljana Antonio Bodalec, juniori mihovljanskoga kluba Lovro Varga i Filip Vinković, najmlađe kadetkinje Šenkovca Hana Jurinec i Rebeka Varga te njihove klupske kolegice u kategoriji kadetkinja Tijana Colar i Nela Zobić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije