MEĐIMURKA Stela Posavec najefikasnija protiv Norveške

Rukometašice Hrvatske upisale su u treći poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u prosincu ove godine u Francuskoj. U gostima kod Norveške naša je vrsta poražena s 27:33.

Hrvatska će tako, bodove za odlazak na EP, tražiti u zadnja dva kola kada gostujemo u Švicarskoj, a kod kuće igramo s Ukrajinom. Situacija u skupini se malo dodatno zakomplicirala nakon što su Švicarke pobijedile dvaput Ukrajinu, prvo na svom parketu, a onda jučer gostima (22:21). Pobijedimo li u obje utakmice, eto nas na Europskom prvenstvu.

– Utakmicu protiv Norveške su naše igračice izuzetno kvalitetno odigrale. Prvo poluvrijeme smo mi bili ti koji su diktirali tempo i vodili čitavo vrijeme. Igrali smo dobro u obrani, imali smo dobru golmanicu. Isto tako je bilo i sve do 17., 18. minute drugog poluvremena. Onda smo u jednom nizu promašili tri zicera i one su se odvojile na značajnu razliku. Cure su zaista odigrale sjajnu utakmicu i ja im skidam kapu. Ovo je situacija u kojoj se Norveška već dugo nije našla na domaćem terenu u kvalifikacijama – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik reprezentacije.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Međimurka Stela Posavec s pet pogodaka, a po četiri su dodale Aneta Benko, Valentina Blažević i Katarina Ježić.

Susreti sa Švicarskom i Ukrajinom igraju se u lipnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije