STOLNI TENIS: Međimurski stolnoteniski vikend

Dolazećega vikenda, nakon stanke zbog odigravanja turnira TOP-8, 17. kolom se nastavlja prvenstvo u HEP Superligi za žene, a na rasporedu je i posljednje, 12. kolo, u 1. Hrvatskoj ligi za muške i žene. Prvenstvo 16. kolom u prvih 6 i 19. u 7. ligi nastavljaju i Međimurske lige Međimurske novine, a u nedjelju se u Termama Sveti Martin odigrava pojedinačno prvenstvo Regije za klince i klinceze te najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje.

HEP Superliga žene

Stolnotenisačice Hodošana u nedjelju u Zagrebu igraju svoju najlakšu utakmicu u HEP Superligi, jer će se sastati s uvjerljivo najjačim sastavom, ekipom Dra. Časla. Već odavno pomiren s ispadanjem strateg Hodošančanki Joža Markati za ovu utakmicu najvjerojatnije neće koristiti svoje vanjske igračice Zadranku Mateju Omblu i Varaždinku Niku Jakopović pa će uz Paulu Markati igrati domaće mlade snage, sestre Iva i Lea Kovač. Utakmica se igra u dvorani Osnovne škole Kreativan razvoj u Dedićima 102, a počinje u 11 sati.

1. Hrvatska liga istok muški

U posljednjem, 12. kolu, naše ekipe u ligi neće igrati van Međimurske županije, jer su MSTC Čakovec i Putjane domaćini Kos-Kotoribi i Mihovljanu pa će sezonu završiti lokalnim derbijima. Biti će to i međusobna borba MSTC-ovaca, Mihovljančana i Putjančana za drugo mjesto, u kojoj će nastojati na tablici preskočiti drugi sastav osječkoga Vodovoda, koji je već završio prvenstvo.

MSTC Čakovcu, koji je u dosadašnjih 11 kola skupio najviše bodova, za drugo mjesto je najsigurnije dobiti obje utakmice, ali mu je dovoljna i samo pobjeda protiv Mihovljana, a Mihovljanu i Putjanama za vice prvaka igraju samo pobjede u obje utakmice, s time da se desi i izuzetno loše izdanje MSTC-ovaca.

Kos-Kotoriba je i prije zadnjega kola osigurala kvalifikacije, koje može izbjeći probije se na osmo mjesto, ali za to su joj u subotu potrebne pobjede protiv MSTC Čakovca i Putjana, što je ipak teško ostvarivo. Prema rasporedu u 11 sati se igraju utakmice MSTC Čakovec – Kos-Kotoriba i Putjane – Mihovljan, a u 17 sati Putjane Kos-Kotoriba i MSTC Čakovec – Mihovljan.

1. Hrvatska liga istok žene

I u ligi za igračice naše ekipe sve utakmice završnoga kola igraju u Međimurju. Šenkovčanke od 11, a Mihovljančanke od 17 sati dočekuju vodeći i do sada neporaženi STARR od kojega su u prvom dijelu prvenstva u Varaždinu izgubile s po 1:4 pa imaju težak zadatak za eventualne revanše. U goste ima dolazi i mlada ekipa GSTK Preloga s kojom ne bi trebale imati većih problema. Utakmice protiv Preločanku su na rasporedu u Mihovljanu od 11, a u Šenkovcu od 17 sati.

Međimurske lige Međimurske novine

U subotu su na rasporedu utakmice 16. kola u prvih 6 i 18. u 7. ligi nakon kojih će uslijediti stanka zbog uskrsnih blagdana i odigravanja turnira TOP-12 za svaku od liga, koje je planirano za subotu 7. travnja poslije podne.

Utakmica između vodećega Mihovljana 3 Prima biroa i treće plasiranoga Putjana Brida biti će najinteresantnija u 1. ligi i derbi koji bi mogao odlučivati i o konačnom prvaku. Na iskušenju će biti i drugo plasirani ZEN-Šenkovec 2, koji gostuje kod jakoga MSTC Čakovca, a igra se i utakmica Mihovljan 2 – Kos-Kotoriba 2, čiji ishod će možda odlučiti o drugoj ekipi koja uz Lopatinec 1 ispada.

U 2. ligi se naziru favoriti, ali će interesantan biti općinski derbi između Hodošana 1 i Donjega Kraljevca 2. Slično i u 3. ligi u kojoj će jača utakmica biti između vodećih Putjana 2 i Čakovca 3, dok će u 4. ligi derbi biti između Lopatinca 3 i ZEN-Šenkovca 4. U 5. ligi su na rasporedu dva derbija, između vodećega Goričana 3 i Putjana 5 te ZEN-Šenkovca 5 i Kos-Kotoribe 5, sve ekipa iz prve četvorke, koji će štošta riješiti na vrhu tablice.

Utakmica između Svete Marije 2 i Donjega Vidovca 2 biti će najznačajnija u 6. ligi, a mogla bi odlučiti o sudbini Svetomarčana, koji žele pobjeći s devetoga mjesta. Sedma liga je u srijedu igrala 18. kolo, a u subotu će 19. u kojemu je vodeći Čakovec 6 slobodan, a drugo plasirani Donji Vidovec 3, koji je odmarao u 18. kolu, igra protiv posljednje plasiranoga Goričana 6.

Pojedinačno prvenstvo Regije za najmlađe

Stolnoteniski klub STARR iz Varaždina je u nedjelju od 11 sati u dvorani Termi Sveti Martin organizator pojedinačnoga prvenstva Regije Sjever za klince i klinceze te najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje, kategorije za koje Hrvatski stolnoteniski savez ne organizira prvenstva. Na prvenstvu će igrati ukupno 26 igrača i igračica iz klubova Sjeverozapadne Hrvatske.

Iz Međimurske županije Hana Sović iz Kos-Kotoribe u kategoriji limačica (5 igračica), Kotoripčani Mihael Hederić i Franko Gregurec u kategoriji klinaca (4), Nela Kovačić i Nina Friščić (Kos-K) te Franka Mesarić (Putjane) u kategoriji najmlađih kadetkinja te Dorian Pišpek i Marko Knez (Kos-K) i Matija Volf te Karlo Perčić (Putjane) u kategoriji najmlađih kadeta (10).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije