RUKOMET Čakovec u derbiju dočekuje Prelog

U nedjelju u Petrinji odigralo se 20. kolo 2.HRL sjever između RK Petrinje i MRK Čakovec. Od početka se vidjelo da domaćin nema odgovor za čvrstu obranu i brzi protunapad Čakovca. Petrinju su do 20. minute u igri držale odlične obrane raspoloženog vratara. Ovo je utakmica u kojoj su imali prilike isprobati sve kombinacije obzirom da nije nastupila gotovo cijela vanjska linija Hutinec, Petek N., Škrobar, Toplek, Matić.

Zadovoljni su time da je povratak Dvanajščaka nakon ozljede pokazao da mu forma nije upitna. Cijela ekipa je bila maksimalno angažirana, a mlade snage Hozjan, Horvat E. i Čapalija opravdali su povjerenje trenera i upisali se u listu strijelaca. Slijedeće kolo očekuje ih teška domaća utakmica protiv RK Prelog.

Za MRK Čakovec nastupali su: vratari Marciuš, Horvat i Kovačević, Srnec (1), Tkalčec (2), Horvatić (6), Gradišćaj (4), Dvanajščak (8), Sklepić (7), Korent (2), Radiković (3), Herman (1), Hozjan (3), Čapalija (1), E. Horvat (2). Trener Josip Borković.



Poraz druge ekipe

U subotu je u Ilovi odigrano je 16. kolo 3.HRL – Sjever između RK Ilova i MRK Čakovec 2. Od početka utakmice domaćin je krenuo je oštro i čvrsto, mladi Čakovčani su u jednom trenutku došli do izjednačenja, ali im tada pada koncentracija i domaćin preuzima kontrolu nad utakmicom te se na odmor odlazi rezultatom 22:16.

Drugi dio utakmice nastavlja se u istom tonu, domaćin drži sve pod kontrolom i završava utakmicu u svoju korist rezultatom 41:32. Za MRK Čakovec nastupili su: Hajdarović, Hozjan (7), Srebrenjak (2), Mihalic, Hamer, Lukman (8), Želežnjak (2), Hozmec, Ninić (3), Horvat (2), Čapalija (8). Trener Antonio Anđel.



Rezultati mladih ekipa

U Ivancu su odigrana dva susreta 10. kola 1. HRLDBS protiv domaćina RK Ivančica Ivanec i GRK Varaždin. U prvoj utakmici Čakovčani su pobijedili GRK Varaždin 23:22 (13:11). Utakmica je bila izrazito tvrda uz previše grešaka u napadu i obrani, ali su ipak uspjeli pobijediti.

U drugoj utakmici odigranoj odmah nakon prve velika borba prvo poluvrijeme protiv lidera prvenstva RK Ivančica Ivanec. Vidno potrošeni u prvoj utakmici, a bez adekvatnih zamjena uspijevali su držati neizvjestan rezultat prvo poluvrijeme pa se na odmor odlazi s minimalnim zaostatkom 8:9. Na žalost, promašili su tri sedmerca i nekoliko zicera u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je domaćin iskoristio greške te zasluženo slavio 28:12. Šteta što nisu bili kompletni jer bi zasigurno imali više igrača u rotaciji. Čestitke svim igračima i zahvala vjernim navijačima. Za MRK Čakovec nastupili su: Ninić, Varošanec, Šoltić, Mavrek, Novak, Radek, Kostel, Dokleja, Ladić, Vuri D., Malašić, Vuri F., Topolko, Šafarić, Mlinarić. Trener Dario Varga, prof.



8. kolo 1. HMKRL Sjever naši mladići igrali su u Koprivnici. Igrale su se dvije utakmice, prva protiv RK Ludbrega i druga protiv RK Koprivnica. Prva utakmica igrala se protiv RK Ludbreg, vrlo dobra ekipe koja na tablici zauzima prvo mjesto. Naši dečki u utakmicu su ušli s velikom motivacijom i željom za pobjedom te su od prve minute kontrolirali utakmicu i protivniku ni u jednom trenutku nisu dozvolili da ih nadjača. Obrana je funkcionirala odlično na svim pozicijama i jaki protivnik morao se jako namučiti da dođe do gola. Tijekom cijel utakmice naši mladići su držali rezultatsku prednost od 2-3 gola i na kraju pobijedili s jednim golom razlike (18:17).

Odmah nakon teške utakmice s Ludbregom igrala se druga utakmica protiv domaćina RK Koprivnice, također jaki protivnik. U drugoj utakmici naši su mladići uspješno kontrolirali utakmicu do kraja prvog poluvremena, a u drugom dijelu ponestalo je snage i koncentracije, a i ozljede iz prve utakmice su ih malo osakatile te naši mladići nisu mogli izdržati jaki tempo druge utakmice za redom. Utakmica je završila rezultatom 18:22 u korist RK Koprivnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije