MEĐIMURSKI stolnoteniski vikend

Zbog seniorskih TOP turnira ovoga vikenda je stanka u Superligama pa su od državnih liga u pogonu samo 1. Hrvatske lige istok za igrače i igračice. Na rasporedu su i utakmice 15. kola u prvih 6 Međimurskih liga Međimurske novine te 17. kola u 7. Međimurskoj ligi, koja zbog trostrukoga bod sustava i natjecanja još u srijedu igra 18. kolo.

1. Hrvatska liga istok muški

U subotu su na rasporedu utakmice 11. kola u kojemu su od naših ekipa Kos-Kotoriba i Mihovljan domaćini Graničaru iz Slavonskoga Broda i Požegi, a MSTC Čakovec i Putjane igraju u Petrinji protiv lidera prvenstva Mladosti. Kotoripčani prvu utakmicu igraju u 11 sati protiv Graničara, protiv kojega su u prvom dijelu prvenstva upisali jedinu pobjedu do sada, a žele li uhvatiti bar kvalifikacije za ostanak u ligi moraju ga pobijediti i u svojoj dvorani.

Vjerujemo da su u proteklih 10 kola iz pretrpljenih poraza izvukli i neke pouke. Možda bi bilo dobro da protiv neiskusnih Brođana naprave i koju igračku promjenu, kako bi i s većim iskustvom dobili ovu utakmicu sezone. U 17 sati u goste im dolazi Požega od koje su u gostima izgubili 4:1 pa bi eventualna, ali dobrodošla pobjeda, ipak bila iznenađenje.

Mihovljan u prvom dijelu, s kompletnim sastavom, nije imao problema protiv istih protivnika pa ih ne bi trebalo biti niti u slučaju neigranja Nine Bujana. U tom slučaju u prvoj utakmici, u 11 sati protiv Požege, bi moglo biti malo teže, dok se s neiskusnim Brođanima, koje dočekuju u 17 sati, ne bi trebali previše mučiti. Obje naše čakovečke ekipe gostuju u Petrinji kod lidera prvenstva i još uvijek neporažene Mladosti, od koje su u svojim dvoranama u prvom dijelu izgubili. Tako loši nastupi sigurno se neće ponoviti, jer Petrinjci, iako su neporaženi na vrhu, nisu toliko jači da ih se ne bi moglo iznenaditi.

Prvenstveno bi pobjeda bila važna MSTC Čakovcu, koji ako Petrinjce eventualno pobijede i Putjančani još imaju teoretske šanse za prvo mjesto. Teoretski, jer iskusni igrači Mladosti će si teško dozvoliti oba poraza, a MSTC Čakovec još u posljednjemu, 6. kolu imaju utakmice s Kos-Kotoribom i Mihovljanom, koji im je, uz Petrinjce, nanio drugi poraz u ovoj sezoni.

1. Hrvatska liga istok žene

I žene u subotu igraju 11. kolo, a od 3 naše ekipe GSTK Prelog je domaćin Koprivnici i Kul pongu iz Bjelovara, a Mihovljan i Šenkovec igraju u Požegi. Preločanke u 11 sati u maloj dvorani Osnovne škole ugošćuje Koprivničanke, a u 17 im dolaze Bjelovarčanke, a prema položaju na tablici i jedne i druge su protiv mladih igračica Rajka Jagara apsolutne favoritkinje. U prvom dijelu prvenstva u gostima kod istih protivnica su izgubile s po 4:0 dobivši pokoji set, ali su njihove gošće, iako također mlade, ipak mnogo iskusnije, što im je velika prednost u ovakvim utakmicama.

Igračice Mihovljana u Požegu odlaze s gorkim iskustvom iz prvoga dijela kada su doma izgubile s 4:2, što opet ne znači da ne mogu u subotu i pobijediti, iako je iskustvo na strani domaćina. Šenkovčanke su doma slavile s 4:1, ali su pod upitnikom nastupi dvojca iz prve utakmice, ozlijeđene Anje Novak i Tamare Vidović. Iskustvo bi mogla nadomjestiti Maja Trupković, a sve je bolja i Marta Novak, koja je i u Šenkovcu dobila jednu partiju.

Županijske lige Međimurske novine

U prvih 6 liga na rasporedu je 15. kolo, a u 7. ligi se u subotu igraju utakmice 17., a već u srijedu i 18. kola. U 1. ligi bi interesantne mogle biti utakmice između susjeda s juga Putjana Brida i Čakovca 1 i MSTC Čakovca 2 i Mihovljana 3 Prima biroa te Kos-Kotoribe 2 i HE-DRE 1, jer Kotoripčani hvataju bodove za ostanak. Derbi, koji odlučuje o prvom mjestu u 2. ligi, u Mihovljanu su u petak igrali Nedelišće 1 i Mala Subotica 1, a derbi, važan za prvo mjesto, igraju i Čakovec 2 protiv Goričana 1 u 3. ligi. U 4. ligi vodeći Zasadbreg je domaćin treće plasiranom Čakovcu 5, a interesantna bi mogla biti i utakmica između drugo plasiranoga ZEN-Šenkovca 4 i Mihovljana 4.

Utakmica između Putjana 5 i ZEN-Šenkovca 5, ekipa s istim brojem bodova kao i Kos-Kotoriba 5, poredanih od 2. do 4. mjesta, najinteresantnija je u 15. kolu u 5. ligi, a u 6. su na rasporedu čak 2 derbija – između vodećega Goričana 2 i drugo plasirane USTA Belice 3 te treće plasiranoga Goričana 5 i peto plasiranih Putjana 6, sve ekipa u gornjem dijelu tablice s međusobnom malom razlikom u bodovima. U 7. ligi najinteresantnija će biti utakmica 18. kola, koje je na rasporedu u srijedu, između Goričana 4 i Čakovca 6, čiji bi ishod mogao odlučiti i o konačnom prvom mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije