STOLNI TENIS ZEN-Šenkovcu 2 veliki derbi 1. lige

Nakon jednoga vikenda stanke ekipe prvih 6 liga su odigrale utakmice 14. kola, a 7. liga je u međuvremenu, zbog igranja trostrukim bod sustavom, odradila 3 kola. Odigrane su i 2 od 3 odgođene utakmice 13. kola, ali su protekle subote uslijedile 3 nove odgode.

Na žalost, posla je imao i Liga odbor, koji je po zahtjevu STK Hodošana poništio utakmicu 10. kola 2. lige između Male Subotice 1 i Lopatinca 2 zbog nastupa Lopatinčana sa samo 2 igrača i registrirao je s 10:0 za Sobočance, ali obje ekipe i ‘nagradio’ s po jednim kaznenim bodom. U 14. kolu u prvih 6 i 3 kola 7. lige izrazito uspješniji su bili domaćini, koji su od 36 utakmica dobili 24.

1. liga
Odigran je prvi veliki derbi drugoga dijela triju ekipa s vrha tablice u kojemu je ZEN-Šenkovec 1 dvicama Matije Barića, Rinalda Jurinca i Zorana Vidovića te para Jurinec/Vidović bio uspješniji od Putjana Brida, za koji je ‘uzaludnu’ tricu napravio Boris Preksavec. Ovom pobjedom Šenkovčani su na tablici prestigli Putjančane, a jednima i drugima za 2 boda bježi prvoplasirani Mihovljan 3 Prima biro, koji je i bez Nine Bujana s 10:0 savladao Lopatinec 1. Važne bodove je kod Mihovljana 2, uz tricu Tomislava Repalusta, osvojila HE-DRA 1, Katex je pobjedom Kos-Kotoribu 2 ostavio i dalje u opasnoj zoni, a MSTC Čakovec 2 je tricom Filipa Godine u gradskom derbiju bio bolji od Čakovca 1.

2. liga
Obje ekipe s vrha su pobijedile. Nedelišće 1 u susretu bez neporaženoga igrača Kos-Kotoribu 3, a Mala Subotica 1 s maksimalnih 10:0 ZEN-Šenkovec 3 i u odgođenoj utakmici 13. kola Kos-Kotoribu 3, ali je zbog već opisanoga minus boda pala na drugo mjesto. Velika je gužva za treću poziciju za koju konkurira čak 5 ekipa i to GSTK Prelog 1 s odgođenom utakmicom protiv Hodošana 1, Kos-Kotoriba 3, Draškovec i Donji Kraljevec 2 u čijem su međusobnom susretu 14. kola, tricom Tihomira Kovača i dvicom Marka Tote, bolji bili Draškovčani te ZEN-Šenkovec 3, totalno osakaćen ozljedama svojih članova. Velika je borba i Lopatinca 2 i Hodošana za deveto mjesto i spas od ispadanja.

3. liga
Vodeći Čakovec 2 je izgubio bod kod GSTK Preloga 2, u kojemu je tricom blistao Josip Rob, pa mu se na bod zaostatka približio Goričan 1, koji je zamalo ‘prodao’ vodstvo od 5:1 protiv Čakovca 3 pa ipak pobijedio sa 6:4. U igri za prvo mjesto su i Putjane 2, koje su visoko pobijedile posljednjeplasirani Dragoslavec Breg, a bodovni priključak sredini tablice je pobjedom nad USTA Belicom 1, uz trice Frana Goloba i Jana Zrne, napravio Hodošan 2. Zakašnjeli bod je protiv Čakovca 4, za koji je tricu upisao Dario Damjan, vjerojatno osvojilo Nedelišće 2, bodovno na dnu izjednačeno s Dragoslavec Bregom.

4. liga
Nova pobjeda vodećega Zasadbrega, koji je tijesno osvojio bodove kod Mihovljana 5, a s jednakih 6:4 do pobjede je, protiv Čakovec Rozika biroa, došao i drugo plasirani ZEN-Šenkovec 4, uz trice Nikole Magdalenića za Zasadbrežane i Ivice Hajdinjaka za Šenkovčane. Mnogo lakše do 2 boda je došao trećeplasirani Čakovec 4 za koji su po 3 pobjede protiv USTA Belice 2 upisali Denis Barbić i Danko Šimon, a uspješnost ekipa iz gornje polovice tablice zaokružili su Lopatinec 3, koji je uz tricu Nenada Perka savladao Mihovljana 4 i HE-DRA 2, koja je u gostima uzela bod Putjanama 3, u čijem se sastavu tricom istakao Zlatko Murković.

5. liga
Goričan 3 se nakon 3 remija, s 9:1 protiv Putjana 4, vratio pobjedama, a s 3 boda zaostatka na tablici ga prate 3 ekipe s istim brojem bodova. ZEN-Šenkovec 5, koji je novom tricom još uvijek neporažene Dine Ratajec visoko porazio Putjane 7, te Kos-Kotoriba 5 i Putjane 5, u čijem su međusobnom derbiju tijesno slavili Kotoripčani, na čelu s tricom raspoloženim Stanislavom Sovićem. U susretu ekipa iz Donjega Međimurja Sveta Marija 1 je tricom Davida Štefića u gostima osvojila bodove protiv Donjega Kraljevca 1, a vjerojatno zakašnjelu pobjedu protiv Donjega Vidovca 1 upisali su igrači Male Subotice 2.

6. liga
Goričan 2 je odgodio utakmicu protiv Svete Marije 2 pa mu se, pobjedom u derbiju nad Goričanom 5, uz tricu Josipa Habijana Đusa, na 2 boda privremeno približila USTA Belica 2, a petom gorčenskom sastavu prijeti HE-DRA 3, koja je visoko porazila klince iz Kos-Kotoribe 6. Putjane 6 su donijele bodove iz Nedelišća, a GSTK Prelog 3 je ulovio važan bod na gostovanju kod Donjega Vidovca 2 tricom najzaslužnijega u ekipi Rajka Jagara.

7. liga
Nakon 3 zgusnuto odigrana kola gužva na vrhu tablice. Na vrhu s po 22 boda Goričan 4 i Donji Vidovec 3, a treći Čakovec 6, s utakmicom manje, protiv posljednjega Goričana 6, i s šansom da ih preskoči na tablici. Sredinu tablice čvrsto drži Lopatinec 4, a na začelju su GSTK Prelog 4 i Goričan 6, najmlađe ekipe u ligi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije