ISKUSTVA JEDNE TRKAČICE Kotoripčanka Paulina Plačko ‘preživjela Crazy utrku’

U nedjelju 11. ožujka BSV Ludbreg organizirao je 4. izdanje Crazy Hill Trail utrke. To je prepoznatljiva i naširoko priznata utrka međunarodnog karaktera.

Njena je karakteristika što trkači biraju stazu dužine 16 km ili 34 km, a obje su svojevrsno putovanje kroz prekrasan krajolik ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma.

Trail je trkačka disciplina koja je u današnje vrijeme izuzetno popularna kako kod iskusnih trkača, tako i kod amatera i rekreativaca. Među 350 trkača iz svih dijelova Hrvatske, Slovenije i susjednih zemalja bili su i članovi TK Kotoripski begači iz Kotoribe, a među njima jedna od najmlađih po trkačkom stažu, ali najupornijih trkačica Paulina Plačko (34).

Ističemo je iz razloga što se trčanjem, glede zdravstvenih razloga počela baviti tek prije dvije godine.

O nedjeljnoj utrci ona će reći: ‘To je bila opasna igra za koju sam rekla tko je preživi – pričat će. Voda, snijeg, granje, blato i ono najteže staza puna vode’, kaže naša sugovornica i dodaje:

‘Ja sam išla na 16 kilometara, a moj klupski kolega Dragec (op. a.Dragutin Pintarić duplo stariji od nje) je išao na 34 km za što moraš imati ‘vupeša’. Ne znam od kuda mu snage….!?’

Rekla je kako je to za nju jedan novi veliki, ali teški trkački doživljaj, a još ako nemaš dobru opremu ili je i imaš mokar si kao miš.

‘Šuma velika, ljude ne poznaješ, ni oni tebe, a jedni drugima daju savjete kako doći što brže da ne padneš, da se ne smočiš. Da iskreno kažem, jesam pala i bez brige nema lomova adrenalin ti raste…

Mokre patike i čarape ne osjetiš kao ni prste na nogama, ali je 16 km izdržljivo jer sam imala dobru partnericu i stigle smo zajedno na cilj držeći se za ruke i plakale smo od sreće jer smo stigle’, ispričala je u jednom dahu.

Još je rekla kako joj je to prva utrka takve vrste, da je izuzetno jesmo zanimljiva i napeta te baš trebaš u nju ‘fakat’ i mozga uključiti, kako kaže, da ne ‘fuljaš’ put da ne padneš s brijega, da se ne posklizneš…

‘Svaka čast svima od prvih do zadnjih, no glavno je doći do cilja i onaj najljepši dio, vidiš divljač i ostale ljepote prirode. Dojmilo me što su neki natjecatelji imali svoj kućne ljubimce, pse, predivno i pohvala i bravo za te male hrabre četveronošce’, dometnula je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije