BADMINTONAŠI Međimurja uspješni u Sloveniji

Ovog vikenda u Zg. Kungoti, Slovenija održan je 8. Međunarodni badmintonski turnir Donut Cup 2018 za poletarace u-11, mlađe kadete u-13, kadete u-15 i mlađe juniore u-17. Na turniru je sudjelovalo 95 mladih igrača i igračica iz Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a među njima naše ekipe poletaraca u11 pod vodstvom trenera Tomislava Grubića te ekipe kadeta i mlađih juniora pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji poletaraca u11 naši mladi igrači Vito Peti i Vito Blažić najprije su osvojili prva mjesta u svojim skupinama te su u polufinalima pobijedili austrijske igrače da bi u finalu Vito Peti pobjedio Vitu Blažića 2:0 (21:8, 21:9) i tako osvojio svoju prvu međunarodnu zlatnu medalju, a Vito Blažić svoju srebrnu.



U konkurenciji parova poletaraca u11 Vito Peti i Vito Blažić osvojili su zlatnu medalju pobijedivši u finalu slovenski par Vodan/Zorman 2:1 (12:21, 21:10, 21:12).

U konkureciji poletarki u11 naša Vanja Novak u svojoj skupini zauzela je 2. mjesto te je u četvrtfinalu izgubila od Hrvatice Kore Špeha 2:0, a Nela Novak zauzela je 4. mjesto u svojoj skupini. U konkurenciji parova poletarki u11 naše Vanja i Nela Novak osvojile su brončanu medalju.

U konkurenciji kadeta u-15 nastupili su Ivan Grubić koji je osvojio 3. mjesto u skupini, a Dino Blažić 4. mjesto u skupini, a u konkurenciji parova Ivan i Dino osvojili su 3. mjesto u skupini.



U konkurenciji mlađih juniora U-17 Borna Vadlja nakon uvjerjivog osvajanja 1. mjesta u skupini te pobjede nad Austrijancem Badentom 2:0 u četvrtfinalu i nad Slovencem Bizjakom 2:1 u polufinalu izgubio je u finalu u dramatičnom meču od Slovenca Mihe Mastena 2:0 (21:18, 21:19) i osvojio srebrnu medalju.



U konkurenciji parova naš Borna Vadlja sa Slovencem Mihom Mastenom uvjerljivo je osvojio zlatnu medalju pobijedivši u finalu austrijski par Andree / Rudolf 2:0, a naš Filip Knežević sa Slovencem Galom Bizjakom osvojio je brončanu medalju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije