SNJEŽNI vikend pa nogometni vikend

Ovog vikenda trebao je započeti proljetni dio nogometnog prvenstva, no zbog snježnih uvjeta prvenstvo je odgođeno u svim ligama za naredni vikend 10. i 11. ožujka. Prema sedmodnevnoj prognozi za ponedjeljak i utorak još nam najavljuju snijeg, a nakon toga živa u termometru ne bi trebala ići ispod nule, a najtoplije bi trebalo biti do desetak stupnjeva Celzijusa. Hoće li to biti dovoljno da se snijeg otopi i da imamo nogometne uvjete vidjet ćemo, a ako će se i igrati nije teško za pretpostaviti da će biti blata i kaljuže do koljena.

Nogometni klubovi sigurno i muku muče s odigravanjem pripremnih nogometnih utakmica jer su tereni prekriveni snijegom. Iako imamo puno klubova, na žalost nemamo teren s umjetnom travom koji bi u ovim uvjetima sigurno bio popunjen cijelo vrijeme. Za sada se klubovi snalaze u Varaždinu, Zagrebu, kod Sesveta, u Sloveniji i na razne druge načine.

U 3. HNL istok Međimurje na početku nastavka prvenstva gostuje kod Koprivnice. Unatoč ne baš bajnoj jeseni Čakovčani su u zlatnoj sredini na 8. mjestu s 21 bodom i imaju sedam bodova manje od vodećeg trojca kojeg želi sustići i otići u drugu ligu. Vodeće ekipe s 28 bodova su BSK Bijelo Brdo, Bedem Ivakovo i Koprivnica.

U 4. HNL skupina Čakovec Varaždin – Čakovec gusto je i pri vrhu i na dnu. Lider Nedelišće ima 33 boda, Polet (SMnM) 32, Dinamo (D) 30 i Bednja 29. Iako se nikome iz ove lige baš ne ide u 3. HNL istok, ali ipak će sigurno biti velike borbe za naslov prvaka. Pri dnu su Pušćine s 14 bodova, Zelengaj 12, Sloboda (S) 11 i Plitvica (G) 10. U subotu 10. ožujka u 15:00 sati igrat će Rudar – Pušćine, Polet (SMnM) – Novi Marof, Sloboda (S) – Jalžabet i Zelengaj – Nedelišće. U nedjelju 11. ožujka u 10:00 sati Sloga (Č) – Nedeljanec i od 15:00 sati Međimurec – Podravina, Bednja – Dinamo (D) i Međimurec – Podravina.

U 1. ŽNL prve tri ekipe su u tri boda. BSK ima 29, Omladinac (NSR) 28 i Graničar (K) 27. Što se tiče ostanka u ligi praktički pola lige može strepiti jer primjerice od 8. Centrometala koji ima 20 bodova do posljednjeg dvojca Sloge (Š) i Poleta (P) koji imaju po 15 bodova razlika je samo pet bodova i tu nas očekuje jako zanimljiva borba. U 17. kolu 10./11. ožujka s početkom u 15 sati sastaju se Podturen – Dinamo (P), Spartak – Trnava, Naprijed – Sloga (Š), Mladost (SM) – Galeb, Centrometal – Polet (P), Jedinstvo (GM) – Sokol, BSK – Hodošan i Omladinac (NSR) – Graničar (K).

U 2. ŽNL skupina A lider je Kraljevčan 38 s 40 bodova, a s 35 bodova slijede Dubravčan i Budućnost (M). Na začelju je Mladost (I) sa samo 2 boda. Na žalost od natjecanja je odustala Dubrava Sivica kojoj su u zimskom prijelaznom roku otišli igrači te su odustali zbog natjecanja. U 17. kolu 10./11. ožujka s početkom u 15 sati sastaju se Kraljevčan 38 – Croatia, Borac PMP – Jadran, Drava (K) – Budućnost (P), Mladost (D) – Radnički, Vidovčan – Jedinstvo (NSD), Mladost (I) – Budućnost (M) i Omladinac (DS) – Dubravčan. ČSK je slobodan.

U 2. ŽNL skupina B vodeće je Bratstvo (SV) s 34 boda, slijede Bratstvo (J) i Trnovec s 31 bodom. Ovdje je uvjerljivo posljednji Zasadbreg 77 s 4 boda. U 17. kolu 10./11. ožujka s početkom u 15 sati sastaju se Sloboda (M) – Zasadbreg 77, Hajduk (B) – Mali Mihaljevec, Šenkovec – Hajduk (Š), Trnovec – Bratstvo (J), Omladinac (M) – Donji Koncovčak, Plavi (Pek.) – Mura, Venera PMP – Strahoninec i Bratstvo (SV) – Pobjeda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije