RUKOMET Čakovec uvjerljiv kod Rugvice

U subotu u Rugvici je odigrano 16. kolo 2. HRL sjever između RK Rugvice i MRK Čakovca 29:42 (13:19). Utakmica prema očekivanjima. Brzi napad Rugvice i odlična obrana stvara probleme Čakovcu u samom početku utakmice. Nakon nekoliko odličnih obrana Marcijuša, u 15. minuti MRK Čakovec preuzima inicijativu i dovodi do mirnih šest razlike.

Realizacija Čakovčana je bila napokon sigurna a u obrani su svi zaigrali čvrsto i kvalitetno. U drugom poluvremenu na samom početku povećavamo razliku i nakon 10 razlike kontroliraju utakmicu uz ulazak i realizaciju svih igrača, te mirno privodimo utakmicu kraju rezultatom 29:42.

U redovima MRK Čakovca falili su Matić i Škrobar radi poslovnih obveza, te Toplek i Hutinec radi ozljede. U sljedećem kolu Čakovčani dočekuju sedmo plasiranu ekipu Trnovca.
Za MRK Čakovec nastupili su: Kovačević, Hozjan (2), Srnec (10), Horvat (3), N.Petek (2), Čapalija (1), Tkalčec (1), Horvatć (5), Gradiščaj (3), Dvanajščak (4), Marciuš, Sklepić (6), Korent (1), Radiković (2), Herman (2), Horvat. Trener Josip Borković.



PORAZ U TREĆOJ LIGI

U subotu u Križevcima je odigrano 12. kolo 3. HRL sjever između KTC 2 i MRK Čakovec 2 32:26 (14:13). Početak utakmice je odlično počeo za Čakovčane, uz čvrstu obranu i koncentriran napad već u par minuta su napravili razliku od četiri gola. Sredinom prvog poluvremena domaćin se počeo buditi te su sustigli Čakovčane te se na odmor otišlo rezultatom 14:13 za domaćine.

Drugi dio utakmice domaćin nastavlja u istom tonu i odlaze na četiri gola razlike, Čakovčani se bore i pokušaju dostići rezultat, čak dolaze na gol razlike, ali domaćin čvrstom obranom ne dozvoljava Čakovčanima da okrenu rezultat te privode utakmicu kraju u svoju korist 32:26. Čestitke dečkima na trudu i borbi. U sljedećem kolu Čakovčanima u goste dolazi prvo plasirana ekipa Koprivnice.

Za MRK Čakovec nastupili su: Hozjan (2), Srebrenjak, Mihalic (1), Škoro, Vaser (1), Lukman (4), Želježnjak, Hozmec (1), Kanžic, Babinac, Čapalija (6), Bašek (4), Horvat (5), Kos (2), Ninić, Vurušić, Hajdarović. Trener Antonio Anđel.



POBJEDA I PORAZ MLADIH SNAGA U 1. HRLDB

U nastavku sezone odirana su dva susreta u Koprivnici protiv RK Koprivnica 1 i 2. U prvoj utakmici odličan ulazak u utakmicu te se na poluvremenu otišlo na odmor vodstvom 11:2. U nastavku ulaze igrači s klupe i utakmica završava našom pobjedom 18:8.

Slijedila je utakmica s RK Koprivnica 1 koja je nosila epitet derbija, ali koja to nije bila. S obzirom na izostanak četiri igrača iz početne sedmorke teško je bilo za očekivati da možemo do bodova protiv izrazito jake ekipe koja pretendira naslov. Domaćini su dominirali u svim segmentima igre pa je i (pre) visok krajnji rezultat 13:34. Slijedeće kolo smo domaćini ekipama Daruvara i Garešnice.

Nastupili su: Ninić, Varošanec, Šoltić, Mavrek, Novak, Radek, Kostel, Dokleja, Ladić, Vuri D, Želežnjak, Mlinarić, Čapalija, Mikulić, Črešnjovec, Žerjav, Malašić. Trener Dario Varga.



PRIJATELJSKI SUSRETI S ORMOŽOM

Dječaci rođeni 2006. i 2007.g. odigrali su dvije prijateljske utakmice s vršnjacima iz Ormoža (Slovenija). U školskoj dvorani OŠ Mursko Središće prvo su snage odmjerili 2006. godište utakmica je završila u korist Čakovčana 21:16. Utakmica je pokazala da su bolja ekipa bez obzira na velik broj igrača koji su izostali. U trenucima kada su ušli igrači s klupe gosti su uspjeli smanjiti rezultat, no povratkom nositelja igre pobjeda nije bila upitna.

U drugoj utakmici 2007. godište dobro otvaranje te je rezultat bio izjednačen i s promjenama vodstva jedne i druge ekipe. Ulaskom igrača s klupe Ormož preuzima vodstvo koje uspijeva zadržati do kraja utakmice i pobjeda gostiju 15:20. Obje utakmice su ispunile svoje ciljeve, a to je da igrači koji imaju manje prilike igrati odigraju utakmice.

Također je vidljivo da na prevelik broj igrača u generaciji (31) uz izostanak nositelja igre nemaju Čakovčani adekvatne zamjene za jače protivnike. Čestitke svim igračima, ali i gostima s kojima je uspostavljena dobra suradnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije