STOLNI TENIS Tri ‘maksimalke’ u 11. kolu Međimurskih liga

U 11. kolu Međimurskih liga Međimurske novine uspješniji su bili gosti, koji su u 32 odigrane utakmice ostvarili pobjede u njih 15, a još u 5 su osvojili po bod. Tri utakmice su završile s maksimalnih 10:0, i to 2 u 1. i 1 u 3. ligi, a rezultatom 10:0 završena je i odgođena utakmica 10. kola 1. lige između MSTC Čakovca 2 i Lopatinca 1. Nažalost, jedna je utakmica, zbog bolesti dvojice igrača, odgođena i u 11. kolu, a već ima zahtjeva za odgodama i u 12. kolu, što donekle remeti regularnost natjecanja.


1. liga
Zbog visokih konačnih rezultata, naoko neinteresantno kolo neravnopravnih protivnika. Međutim, i na većini takvih utakmica se vodila velika borba, ali su rezultati išli na stranu pobjedničkih ekipa. Mihovljan 3 Prima biro je tako u pobjedi od 8:2 protiv Katexa u 5 partija odigranih u 5 setova dobio čak 4, uz trice Tomislava Marušića i Roberta Mikaca. Istim rezultatom Čakovec 1 je, uz 3 pobjede Karla Jambora u gostima pobijedio HE-DRU 1, ali je u zaostaloj utakmici 10. kola, bez neporaženoga igrača, nakon vodstva od 5:1 doma izgubio bod protiv Katexa.

Treće plasirani ZEN-Šenkovec 2 nastoji na tablici stići Mihovljana 3 Prima biro i Putjane Brid pa je u gostima s 10:0 savladao Kos-Kotoribu 2, ali su maksimalni, bez Borisa Preksavca, u Lopatincu bili i Putjančani. U preostaloj utakmici MSTC Čakovec 2 je i bez Stjepana Škode pobijedio Mihovljana 2 za koji je tricu napravio mladi Noa Vresk, a kompletni Čakovčani su još u odgođenoj utakmici 10. kola s 10:0 deklasirali za dno prikovanoga Lopatinca 1.

2. liga
Vodeći dvojac je povećao prednost na vrhu na nedostižnih osam bodova. I to zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi Male Subotice 1 nad treće plasiranim Donjim Kraljevcem 2, i novoj visokoj pobjedi Nedelišća 1 kod GSTK Preloga 1 pa su i dalje zajedno na vrhu. Na treće mjesto se, bodovno izjednačena s Kraljevčanima, probila Kos-Kotoriba 3, koja je tricama raspoloženih Ivice Jakupaka i Vinka Legina u gostima savladala ŠŠK Čak.

U srazu ekipa iz sredine tablice Draškovec je u gostima, uz tricu Tihomira Kovača, pobijedio ZEN-Šenkovca 3 pa su s jednakim brojem bodova na petoj i šestoj poziciji, a Draškovčani su mogli biti i daleko više, čak i treći, da u zaostaloj utakmici 10. kola nisu neočekivano u svojoj dvorani izgubili od Hodošana 1 ‘pojačanog’ Davorom Vidovićem.

3. liga
Uspješniji domaćini, koji su dobili 4 utakmice, a jedna je završila neriješeno, isto kao i zaostala iz 10. kola Između GSTK Preloga 2 i Hodošana 2. Vodeći Čakovec 2 je lako s 10:0 pobijedio Dragoslavec Brega, a s njim bodovno izjednačene Putjane 2 malo teže, sa 7:0, drugu ekipu GSTK Preloga.

Interesantna je bila utakmica između USTA Belice 1 i Nedelišća 2 u kojoj su Nedelišćani vodili 4:2 pa na kraju izgubili sa 6:4, a bod je kod Hodošana 2, kojega je tricom predvodio Fran Golob, prokockao treće plasirani Gloričan 1. Odigran je i klupski derbi između Čakovca 3 i Čakovca 4 u kojemu je trećom pobjedom Zvonimira Turka u zadnjoj partiji sa 6:4 slavila treća ekipa.

4. liga
Vodeći Zasadbreg na krilima Josipa i Nikole Magdalenića ne posustaje pa je u 11. kolu donio bodove iz Draškovca, a ne posustaju niti najbliži pratitelji. Drugoplasirani ZEN-Šenkovec 4 je uz tricu predsjednika Dražena Korenta bio bolji od Mihovljana 5, a trećeplasirani Čakovec 5 tricom Danka Šimona upisao pobjedu kod Mihovljana 4.

Na plasman među najbolju trojku i dalje reflektira Lopatinec 3, kojima su Nenad Perko tricom i Renata Perko dvicom donijeli bodove iz Belice. Miroljubivo je završila utakmica Čakovca Rozike biroa i Putjana 3, a Rozika biro je do boda došao nadoknadivši vodstvo Putjančana od 5:1.

5. liga
Vodeći Goričan 3 je zamalo ostao kratkih rukava kod Donjega Kraljevca 1, ali je nakon vodstva domaćina od 4:1 ipak izvukao bod pa su mu se drugo plasirane Putjane 5, koje su u klupskom srazu savladale Putjane 4 MLD, približile na tri boda zaostatka.

Bod iza Putjančana je ZEN-Šenkovec 5, koji je novom tricom Dine Ratajec pobijedio u Donjem Vidovcu, i Kos-Kotoriba 3, koja je uz tri pobjede Stanislava Sovića i dvije Ivana Špicara, u gostima savladala Svetu Mariju 1. U preostaloj utakmici Putjane 7 su sa 7:3, uz tricu Marka Subotića i dvicu Nikole Turka, upisala pobjedu nad Malom Suboticom 2 i zacementirala je na deveto mjesto.

6. liga
Goričan 2 je tek u petom setu zadnje partije došao do pobjede nad HE-DROM 3 pa je zahvaljujući porazu USTA Belice 3 u Putjanama povećao prednost na vrhu pred Beličancima i svojom petom ekipom, koja je deklasirala GSTK Prelog 3, na 4 boda. Prvi bod su, protiv Svete Marije 2, osvojili klinci Kos-Kotoribe 6, koji su bili bliže pobjedi, a nakon četiri kola prvu su pobjedu, protiv Donjega Vidovca 2, upisali igrači Nedelišća 3 za koje je tri pobjede osvojio Mario Dokleja.

7. liga
Iskusniji igrači vodećega Donjega Vidovca 3 u gostima su pobijedili posljednje plasirani Goričan 6, a nakon dva uzastopna poraza pobjedu je, protiv GSTK Preloga 4, ponajprije zbog trice Dragana Jelenića, upisao Čakovec 6. Lopatinec 4 i Goričan 4 su podijelili bodove.

Bliže pobjedi su, nakon vodstva od 5:3, bili Lopatinčani, ali je Gorčence, za koje igraju tri Blažeka, tricom od poraza spasio Mihael, a partiju za bod na kraju osvojio Filip Blažek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije