TURNIR Nogomet će igrati osam ekipa čakovečkih kafića

Posljednji mjesec u godini prepun je zanimljivih sportskih događanja. Jedan od posebnijih sigurno je i čakovečki ‘Malonogometni turnir kafića’.

Turnir koji okuplja ekipe čakovečkih ugostiteljskih objekata ove subote 30. prosinca doživjet će svoje 4. izdanje, a kako ističe organizator Davor Varga sve je spremno za početak jedinstvenog gradskog malonogometnog nadmetanja.

“I ove godine jednodnevni turnir bit će igran u dvorani 2. OŠ na čakovečkom jugu i prijavljeno je osam ekipa koje će biti podijeljene u dvije grupe” rekao je Varga. Govoreći o nazivu turnira koji je sličan poznatom splitskom “4 kafića”, izjavio je kako je jedina sličnost sudjelovanje kafića.

“Na našem turniru igrati mogu samo redoviti gosti ugostiteljskih objekata i to je pravilo kojeg se strogo pridržavamo. Zbog toga ne mogu igrati igrači sa svih strana, već samo domaći, čakovečki dečki koje u gradu poznaju svi. To daje posebnu draž natjecanju i svi jedva čekaju da odmjere svoje snage na parketu”, kazao je i podsjetio kako je inicijalno turnir zamišljen kao relaksacija na kraju kalendarske godine.

“Igrači u ekipama prije turnira nisu nikada ili vrlo rijetko igrali zajedno. Sada se pripremaju samo za ovaj turnir. Ima kafića čiji igrači/posjetitelji igraju minimalno jednom tjednom skupa. Sve to je podiglo kvalitetu igre na višu razinu, ali zbog strogih pravila ipak je riječ o igračima iz susjedstva koje svi poznaju i zbog toga su tribine uvijek pune”, izjavio je i dodao kako osnovni cilj i moto, a to je druženje, relaksacija i rekreacija i dalje ostaju.

“Imate ekipe koje imaju autobusni prijevoz do dvorane, osigurali su brojne sponzore, snimateljske ekipe, navijačice i sve to pridonosi atraktivnosti i zabavi” poručio je Varga koji smatra kako osim nogometnog znanja važan faktor je i zajedništvo na terenu i izvan njega.

Branitelj naslova je “Lap”, a sudjelovat će još i: “Stari Hrast”, “Metalac”, “Park’s”, “3 mrtvaca”, “Čapa”, “South” i “Joka”. Svi ljubitelji nogometne igre i dobre zabave pozvani su na tribine 2. OŠ Čakovec ove subote 30. prosinca od podneva pa nadalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije