ŠAH Na turniru u Maloj Subotici 78 šahista

>> ŠAH Na turniru u Maloj Subotici 78 šahista

U nedjelju je u restoranu Fortuna u Maloj Subotici organiziran općinski turnir u šahu – Mala Subotica za 2017. godinu. To je već tradicionalni božićni turnir koji se ove godine poklopio i s božićnim sajmom u Maloj Subotici. Prijašnjih godina turnir je bio organiziran samo za domaće igrače, a posljednjih godina i za vanjske igrače.



Organizator je bio Šahovski klub Dinamo iz Palovca. Pokrovitelj turnira je bila Općina Mala Subotica. Natjecanje se odigralo: A turnir – otvoreno pojedinačno seniorsko prvenstvo Male Subotice i B turnir – otvoreno pojedinačno kadetsko prvenstvo Male Subotice. Pravo sudjelovanja imali su za A turnir svi igrači iz zemlje i inozemstva, a za B turnir svi igrači iz zemlje i inozemstva koji do 1. 01. 2017 godine nisu navršili 16 godina. Tempo igre je bio 10 minuta po igraču za čitavu partiju. Sustav natjecanja: A turnir – švicarski sustav u 7 kola, a isto tako i B turnir.



Nagrade: A turnir pehari za 1., 2. i 3. mjesto, B turnir medalje za 1., 2. i 3. mjesto i medalje za sve ostale kadete. Suci su bili Saša Stanković i Mateo Stanković.



Turnir je na samom početku otvorio načelnik općine Valentino Škvorc, a medalje i pehare dobitnicima je podijelio zamjenik načelnika općine Mladen Lacković. Od seniora je ukupno bilo 25 igrača, a od kadeta 53 igrača.



Natjecatelji su bili iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Svake godine turnir je sve veći i veći, a organizatori su sretni i ponosni što ima sve više mladih igrača.



Rezultati natjecanja: kadeti 1. mjesto Josip Lisjak, 2. mjesto Hrvoje Hostnjak i treće mjesto osvojio je Matija Njegač. Kadetkinje: 1. mjesto osvaja Silvija Sever, 2. mjesto Lea Zadravec i treće mjesto Natali Novoselec. Seniori: 1. mjesto osvojio je Ivan Novak, 2. mjesto Vladimir Lovrenčić i 3. mjesto Domagoj Hostnjak.



Da sve protekne u natjecateljkom duhu brinuli su organizatori i Dragutin Srnec, voditelj turnira. Nakon podjela medalji i pehara igrači su ostali na ručku za sve učesnike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije