STOLNI TENIS Visok poraz branitelja naslova 1. ML od Mihovljana 3

U Međimurskim stolnoteniskim ligama Međimurske novine odigrano je 8. kolo. S većinom visokih, manje tijesnih i četiri neriješena rezultata. Mnogo partija riješeno je tek u petim setovima, zbog čega neizvjesnosti nije nedostajalo, pa je i visokih rezultata moglo biti mnogo manje, a u utakmicama s tijesnim ishodima i pobjednici su mogli biti drugi. Odgođene su dvije utakmice u 2. ligi pa je s još dvije odgođene od ranije ta liga u problemima, koje bi s više međusobne tolerancije i razumijevanja ekipe u odgodi trebale riješiti do kraja polusezone.

>>> Stolnoteniske lige

1. liga
Derbi kola između Mihovljana 3 Prima biroa i branitelja naslova ZEN-Šenkovca 2 s uvjerljivih 7:3 su dobili Mihovljančani. Raspoloženi Nino Bujan, koji je dobio tricu, Tomislav Marušić i Nikola Mikac čak su vodili 6:0 i to prvenstveno zahvaljujući vrlo lošem Matiji Bariću, koji je izgubio dvije partije, a slaba pomoć Šenkovčanima je bio i Rinaldo Jurinec, koji je igrao ozlijeđen.

Putjane Brid nisu imale problema s Katexom pa su ostale na vrhu tablice, a prvi bod u prvenstvu, protiv Čakovca 1, Mihovljanu 2 je u zadnjoj partiji donio Davorin Labazan. HE-DRA 1 je u Draškovcu vodila 3:0 protiv MSTC Čakovca 2 pa u petom setu zadnje partije, koju je trener – igrač Čakovčana Samir Kučević dobio protiv Josipa Repalusta, propustila osvojiti bar bod, a drugu pobjedu je, protiv Lopatinca 1, upisala Kos-Kotoriba 2 za koju je tricu napravio Stjepan Vidović.

2. liga
Zbog bolesti igrača odgođene su utakmice Mala Subotica 1 – Draškovec i Hodošan 1 – Kos-Kotoriba 3, a tri odigrane utakmice su završile visokim rezultatima. Derbi između ZEN-Šenkovca 3 i Donjega Kraljevca 2 s iznenađujuće visokih 9:1, uz trice Gorana Balića i Miljenka Perasa i dvije pobjede Tamare Vidović, su dobili Šenkovčani, a raspoloženi su u maksimalnih 10:0 protiv Lopatinca 2 u gostima bili i igrači Nedelišća 1 Siniša Mesarić, Krešo Tkalčec, Franjo Vrtar i Alen Veseli. Ekipa ŠŠK Čaka je na gostovanju kod GSTK Preloga 1 četiri partije izgubila s po 3:2 i mogla proći znatno bolje od poraza od 8:2, u koji su ih gurnuli spretniji i sretniji domaći prvotimci Dubravko Hozjak, Neno Martinec i Predrag Vurušić.

3. liga
Dobar ulov u proteklom tjednu je imao Čakovec 2, koji je u odgođenoj utakmici 7. kola s visokih 9:1 savladao Hodošana 2, a u derbiju 8. kola u gostima i vodeće Putjane 2, s kojima se sada bodovno izjednačio na vrhu tablice. Sve su Mario Uršanić, Goran Spahija i Filip Čabrajec protiv Putjančana riješili već u prva dva kruga, kada su napravili prednost od 6:1, a opravdanje poraženima može biti tek nenastupanje Kaje Popović za njihovu ekipu. U stopu, s bodom zaostatka, vodeću dvojku prati Goričan 1, koji je s maksimalnih 10:0 šokirao Nedelišće 2 pa su Josip Đuran, Igor Vesenjak, Dario Grd i Damir Čakmazović i dalje u trci za prvo mjesto. Blizu je i Čakovec 3, koji je uz tricu Emila Šestaka u Belici nadigrao USTA Belicu 1, a praktički s rezervnom postavom, bez prvoga i drugoga igrača Daria Damjana i Marijana Čižmešije, tek s Petrom Babić Gašparlin iz prvoga sastava, bod je neplanirano kod posljednjega Hodošana 2 izgubio Čakovec 4. U sredini tablice, nakon pobjede u Dragoslavec Bregu, održao se GSTK Prelog 2, čiji je najbolji igrač Krešo Horvat upisao tricu.

4. liga
ZEN-Šenkovec 4 je drugom pobjedom Dražena Korenta u zadnjoj partiji osigurao dva boda protiv HE-DRE 2 i ostanak na prvom mjestu, ali je kreator uspjeha tricom bio Ivica Hajdinjak, koji je s Korentom dobio i igru parova. Ne posustaje niti drugoplasirani Zasadbreg, koji je tricama braće Josipa i Nikole Magdalenića u gostima s 9:1 pobijedio Čakovec Rozika biro, a nakon 5:5 u međusobnom susretu lagano zaostaju Čakovec 5 i Lopatinec 3, za koji je protiv Čakovčana tricu upisao veteran Mladen Trbuhović. U sredini tablice se pobjedom nad mladom ekipom Mihovljana 5 učvršćuju Putjane 3, kod kojih je tricom najbolja bila Željka Podgorelec Sirc, a s osvojena dva boda protiv USTA Belice 3, s tri pobjede Dražena Bubeka, prema sredini se pomaknuo Mihovljan 4.

5. liga
Vodeći Goričan 3 je u derbiju bez neporaženih igrača bio bolji od Kos-Kotoribe 5 pa su Boris Andročec, Dejan Gudlin, Patrik Bašnec i Željko Blažek zadržali prvo mjesto. S dva boda zaostatka slijedi ga ZEN-Šenkovec 5, koji je s dosta muke trećom pobjedom do sada neporažene Dine Ratajec, tek u zadnjoj partiji došao do bodova kod Male Subotice 2. Sigurno četvrto mjesto drže veterani Putjana 5, koji su uz tri pobjede Dražena Šoltića osvojili dva boda u Donjem Kraljevcu, a peto mjesto je, unatoč domaćem porazu od Putjana 7, predvođenom Markom Subotićem, zadržao Donji Vidovec 1. Treću, i to visoku pobjedu, uz tricu Davida Štefića i po dvije dobivene partije Antuna i Ivana Mustača, upisala je Sveta Marija 1, koja je s 9:1 deklasirala Putjane 4 MLD.

6. liga
Vodeća USTA Belica 3 je bez dva najbolja igrača u svojoj dvorani ‘prosula’ bod protiv druge ekipe Donjega Vidovca, u kojoj je tricom najbolji bio Siniša Šlibar, pa se visokom pobjedom kod Kos-Kotoribe 6 s njom bodovno izjednačio drugi sastav Goričana. Visoku pobjedu u gostima kod Nedelišća 3 uknjižio je i Goričan 5, za koji je tricu upisao Nikola Baranašić, pa za vodećima zaostaje samo jedan bod, a na dva boda zaostatka je HE-DRA 3, koja je uz trice Miroslava i Stjepana Mikeca i dvicu Željka Varge deklasirala drugi sastav Svete Marije. Donju polovicu tablice predvode Putjane 6, koje su s po tri pobjede sestara Ane i Marte Novak bile bolje od GSTK Preloga 3.

7. liga
Iako je već treće kolo igrao bez svojega najboljega igrača Ivana Fodora, Čakovec 6 je upisao i šestu pobjedu, i to protiv klinaca iz Putjana 8, pa ima prednost od dva boda ispred Donjega Vidovca 3. Vidovčani su lako i visoko savladali mladi sastav GSTK Preloga 4, unatoč trici Tonke Hozjak za Priločance. Dobro se i dalje drže Frkanovčani iz Lopatinca 4, koji su u gostima, uz tricu Dragana Raića i dvicu Alena Kovačića, savladali Goričana 6 i drže treću poziciju, a u 8. kolu, koje je ujedno i prvo kolo druge trećine natjecanja u 7. ligi, Goričan 4 je bio slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije