HRVATSKA opravdala dobivanje Kongresa Europske gimnastičke federacije

Split će od 1. i 2. prosinca biti domaćin izbornog Kongresa Europske gimnastičke federacije UEG, a kako je na danas (29. Studenoga) održanoj konferenciji za medije rekao predsjednik UEG-a Georges Guelzec Hrvatska je u potpunosti opravdala ukazano povjerenje. ‘Hrvatska je ovaj kongres dobila u konkurenciji Azerbajdžana, Švicarske i Islanda i već sada po viđenom i prezentiranom u Splitu mogu reći kako se dodjeljivanje domaćinstva vašoj zemlji pokazalo kao pravi potez’, izjavio je Guelzec novinarima.



Kazao je kako UEG prepoznaje Hrvatski gimnastički savez kao dobrog partnera te je istaknuo kako se radio o jednom izrazito dinamičnom savezu koji postiže zavidne natjecateljske, ali i organizacijske rezultate. Dodao je i kako po prvi put na izbornom kongresu, koji se održava svake četiri godine, sudjeluje svih 50 zemalja članica UEG-e koje predstavlja 250 delegata. Ujedno je pohvalio hotel Le Meridian Lav u kojem se održava kongres, kao i brojne volontere koji svojim radom postižu visoku organizacijsku razinu.



Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec govoreći o razlogu zašto će kongres biti održan u Splitu rekao je da tu postoji jedan uspješan gimnastički klub koji je imao svoje predstavnike na trima uzastopnim Olimpijskim igrama te se već dokazao u organizaciji brojnih evenata. ‘Kongres u Splitu sigurno će pomoći i pri kandidaturi Hrvatske za domaćinstvo Europskog prvenstva u gimnastici 2021.

Ako ćemo tada, kao i sada imati podršku Vlade, Središnjeg ureda za sport, HOO-a i Ministarstva turizma onda će naša kandidatura imati šanse’, poručio je predsjednik HGS-a dodavši kako će devetogodišnje održavanje Svjetskog kupa u Osijeku, sigurno pomoći. Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem gradu domaćinu 2021. Tkalčec je rekao kako prvo treba vidjeti tko sve ispunjava stroge infrastrukturne uvjete UEG-a, a nakon toga govoriti o gradu domaćinu.



Na kongresu će se između dvojice kandidata, Slovenca Edvarda Kolara i Azerbajdžanca Farida Gayibova, birati novi predsjednik Europske gimnastičke federacije. Uz njih birat će se i troje podpredsjednika te sedam članova Izvršnog odbora, kao i predsjednici i članovi Tehničkog odbora UEG-e za mušku i za žensku sportsku gimnastiku, za ritmičku gimnastiku, za trampolin, za gimnastiku za sve, za akrobatsku gimnastiku, za aerobik gimnastiku, za tema gym kao i za nadzorni odbor te za sud časti.

Od naših član Tehničkog odbora muške sportske gimnastike UEG-a Mario Vukoja, kandidat je za to mjesto i u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije