PODRŠKA Davoru Šukeru ili Dariju Šimiću?

U utorak 5. prosinca s početkom u 17:00 sati u Čakovcu u Hotelu Park održat će se Skupština Međimurskog nogometnog saveza. Planirani dnevni red je usvajanje zapisnika, prijedlozi o imenovanju zastupnika u Skupštini HNS-a, o imenovanju kandidata za Izvršni odbor HNS-a i plan rada i financijskog plana za 2018. godinu Međimurskog nogometnog saveza.

80 ZASTUPNIKA I 238 GLASOVA

Pisali smo već da će nova Skupština imati 80 zastupnika koji imaju pravo na ukupno 238 glasova. Svaki klub ima svog predstavnika u Skupštini i od najnižeg ranga prema višem broj glasova po zastupniku se duplicira.

Klubovi u najnižem rangu (3. međimurska nogometna liga) imaju pravo na 1 glas, u 2. međimurskoj nogometnoj ligi jedan zastupnik ima pravo na 2 glasa, u 1. međimurskoj nogometnoj ligi na 4 glasa, u 4. HNL na 8 glasova i u 3. HNL istok Međimurje kao jedini član ima pravo na 1 zastupnika koji ima pravo na 16 glasova.

Uz najniži rang po pravo na jednog zastupnika s jednim glasom još imaju ŽNK Trnava (Mladen Pongrac), ŽNK Katarina Zrinski (Željko Bacinger), Graničar Novakovec, Zebanec, Dubravčan (GD), Čukovec 77, Mladost Palinovec, zbor nogometnih sudaca (Stjepan Križarić), zbor nogometnih trenera (Franjo Farkaš) i udruga sportaša (Vjenceslav Hranilović).

MATO KLJAJIĆ KANDIDAT ZA IZVRŠNI ODBOR HNS-A

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić bit će predložen za zastupnika u Skupštini HNS-a (do sad je naša županija imala dva člana, sada samo jednog) te će biti kandidat za Izvršni odbor HNS-a. Njegov zamjenik je Damir Dominić.



PRIHODI OD POLA MILIJUNA KUNA

Što se tiče prijedloga odluke plana rada za 2018. godinu on je manje – više uobičajen kao i svake godine. U siječnju i veljači plan je 3. klupsko malonogometno prvenstvo s mantinelom na umjetnoj travi, zimski prijelazni rok, provođenje seminara za suce, delegate i trenere te preregistracija igrača.

Od ožujka do lipnja plan je organiziranje svih proljetnih natjecanja početnika, limača, mlađih pionira, pionira, juniora, seniora i veterana, provođenje selekcija mlađih uzrasnih kategorija, organiziranje završnih turnira prvaka mlađih uzrasnih kategorija i održavanje redovne skupštine saveza. U srpnju i kolovozu u planu su ljetni prijelazni rok i organiziranje turnira prvaka kod seniora.

Od rujna do kraja iduće godine u planu su organiziranje svih jesenskih natjecanja početnika, limača, mlađih pionira, pionira, juniora, seniora i veterana, provođenje jesenskih selekcija mlađih uzrasnih kategorija i održavanje redovne Skupštine saveza.

Financijski plan predviđa prihode od 500 000 kuna i troškove od 480 000 kuna.



DARIO ŠIMIĆ ILI DAVOR ŠUKER?

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izvijestio je Izvršni odbor 21. studenog kako je sazvao izbornu sjednicu Skupštine HNS-a koja će biti održana 22. prosinca 2017. godine u 12 sati u zagrebačkom Sheratonu. Šuker je preuzeo kormilo Hrvatskog nogometnog saveza u srpnju 2012. godine, a dvije godine kasnije izglasano mu je povjerenje u četverogodišnjem mandatu. U međuvremenu je postao i prvi Hrvat u Izvršnom odboru Uefe. Za Šukerovu kandidaturu vežu se mnogi ‘minusi’ koje je napravio u svom mandatu, a trenuntna podrška za aktualnu kandidaturu vezana uz financije nikako nema konotaciju demokratičnosti, već čistog interesa.

Njegov protukandidat na izborima je Dario Šimić. Bivši reprezentativac, s preko stotinu nastupa za Hrvatsku, član Dinama, Intera, Milana i Monaca, za promjene u Hrvatskom nogometu počeo se zalagati kroz građansku inicijativu Zajedno za Dinamo. S Darijom su timu Stipe Pletikosa, Mario Stanić, Mario Jurić i drugi.

Izvršni odbor Međimurskog nogometno saveza predložit će svog kandidata. Kako kandidati trenutno obilaze Hrvatsku s najavama programa i raznoraznim čudnovatim obećanjima što će ponuditi kojemu savezu vidjet ćemo u idućim danima tko će i kada navratiti i u Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije