LUCIJA LESJAK peta u Santa Cruzu

Troje međimurskih karatista je izborilo plasman na Prvenstvu svijeta za kadete, juniore i mlađe seniore koje se do kraja tjedna održava u Santa Cruzu. Svjetsko prvenstvo u borbama izborili su članovi Karate kluba Međimurje Nedelišće Lucija Lesjak i Leon Marciuš, dok je u katama svjetsku smotru izborila članica Karate centra Šenkovec Sabina Petković.

U borbama u kategoriji juniora +59 kg nastupila Lucija Lesjak iz KK Međimurje. Lucija je u prvoj borbi bila slobodna, a u drugoj je bila bolja od japanske predstavnice Sawae Yuzuki, koja je na prošlom prvenstvu bila bolja od Lucije. Borba je završila 1:1, ali kako je Lucija zadala prvi udarac, izborila je prolaz dalje. U borbi za finale Lucija je izgubila 4:3 od predstavnice Kazahstana Sofyije Berultseve.

Lucija je imala repasažne borbe za broncu. U prvoj borbi uvjerljivo je pobijedila Makedonku Simonu Simovsku 4:0. U drugoj borbi bila je uvjerljiva i protiv karatistice iz BiH Ilme Rahmanović koju je pobijedila 5:1. U trećoj i odlučujućoj borbi, koja bi joj osigurala borbu za broncu, prolaz dalje izborila je Egipćanka Menna Okila Shaaban. Meč je završio 2:2, ali kako je Egipćanka zadala prvi udarac, ona je osigurala borbu za treće mjesto.

Sabina Petković iz Karate Centra Šenkovec u utorak je nastupila u katama među kadetkinjama. Sabina je u prvom kolu bila slobodna, a u šesnaestini finala je izgubila od Venecuelke Amande Alberte s 4:1.

Leon Marciuš iz Karate kluba Međimurje, nastupa u nedjelju u borbama mlađih seniora -84 kg. U prvoj borbi čeka ga bolji iz meča Južnokorejca Kim Doika i Slovenca Stefana Joksimovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije