FOTO 800 učenika na Jesenskom krosu Međimurja

>> Jesenski kros Međimurja u čakovečkom parku (Subota, 21.10.2017.)

Pitoreskna pozadina čakovečkog Starog grada i Perivoja Zrinski idealno se uklopila u sunčanu kulisu jednog od najmasovnijih natjecanja međimurskih školaraca – jesenski kros.

Još jednom je uspješan organizator jesenskog krosa bio Atletski klub Međimurje, a njegov tajnik Mario Dobša izjavio je kako je na njemu sudjelovalo 800 natjecatelja.

– Ta brojka se ponavlja iz godine u godinu, možemo reći da stagniramo. Iako se čini da je to puno djece, ali kada uzmete u obzir sve međimurske škole ove je ipak mali broj. Ovo je dobrovoljno natjecanje, nitko nije prisiljen doći i s te strane smo zadovoljni odazivom. Najmanje je sudionika koji su učenici 7. i 8. razreda. To je vjerojatno posljedica izraženije “kompjuterizacije” tog godišta pa je njih u usporedbi s drugima manje – rekao je Dobša.

Tajnik AK Međimurje naglasio je kako se mnogi od sudionika krosa uključuju u školu atletike koju je klub pokrenuo u Čakovcu, Prelogu i Svetom Juraju na Bregu. Istaknuo je da među njima ima i puno roditelja djece tako da ova manifestacije ima različite pozitivne odjeke.

Kvalitetnu organizaciju i masovnost tradicionalno podržavaju Grada Čakovec i Međimurska županija, ali u posljednje vrijeme i sponzori. – Već desetak godina imamo sponzora ovog jesenskog krosa, a nedavno smo dobili i pokrovitelja proljetnog krosa. Oni osiguravaju nagrade za najbolje trkače – poručio je Dobša.

Iako je kros namijenjen osnovnoškolcima na njemu su mogli sudjelovati i predškolci te učenici srednjih škola. Trkači su bili podijeljeni u grupe po razredima, posebno učenice – posebno učenici pa je tako za osnovnoškolce bilo 16 grupa, predškolci su imali dvije starosne grupe za dječake i djevojčice, a svi srednjoškolci, posebno učenice – posebno učenici, trčali su u jednoj kategoriji: od 1. do 4. razreda.

Ovo je bio 26. kros kojeg je AK Međimurje organizirao u proteklih 13 godina. Kompletni rezultati bit će objavljeni na službenoj internet stranici AK Međimurje Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije