DOMAĆI PORAZ odbojkaša Centrometala

U prvoj domaćoj ovosezonskoj utakmici Centrometal je dočekao najvećeg kandidata za prvaka Hrvatske zagrebačku Mladost. Gosti su u ovu sezoni ušli znatno pojačani te su u uvodu u sezonu u Kaštelima uvjerljivo osvojili Superkup. U početnoj postavi Centrometala bili su Vincek, Bogdanović, Juras, Komosar, Palinkaš, Gotal i libero Vuk. Kod gostiju Prlić, Sedlaček, Hanžić, Dukić, Brčić, Krnić i libero Šarčević.

Krenulo je vrlo izjednačeno. Mladost je imala sitnu prednost, no domaći im nisu dali da se odvoje. Dobro su domaći igrali u svim segmentima igre. Kod 13:13 dvije pogrešno dosuđene lopte u korist Mladostaša malo su podigle atmosferu u dvorani. No Centrometalovci se ne predaju i stalno stižu goste. I onda u završnici preuzimaju vodstvo. Od dvadesetog poena čak tri bloka domaćih, ukupno u setu pet naspram niti jednog gostiju i to je presudilo. Set završava 25:22 za Centrometal.

Dobro je Centrometal započeo i drugi set, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Zadnju prednost domaći imaju kod 10:9. No potom staju. Čak sedam uzastopnih poena gostiju prelomilo je set pa i utakmicu. Dobrim servisima Mladostaši su domaće odmakli od mreže, a napadači Centrometala nisu uspijevali to nadoknaditi u napadu. Gosti su počeli blokirati i rezultat svega je 25:15 za Mladost.

Nastavilo se tako i treći set. Lošiji prijem domaćih gosti su koristili te blokom i kontranapadima stjecali prednost. Ovaj su set dobili 25:16. Krajem seta u igru je na poziciji libera ušao Kurteš što mu je prvi nastup u 2017. godini nakon operacije ramena.

Četvrti set igra se nije bitno promijenila. Domaći su se pokušavali servisom vratiti u igru, ali to im nije uspijevalo. Gosti su i dalje dominirali, te i taj set sigurno priveli kraju 25:18. U domaćim redovima istaknuli su se veteran Palinkaš i mladi Juras, dok su kod gostiju najbolji bili Dukić i Marelić čijim je ulaskom i krenuo preokret u utakmici.

U narednom tjednu Centrometal očekuju dva gostovanja. U srijedu u Zagrebu igraju utakmicu osmine finala Kupa Hrvatske protiv Croatie, a u subotu u sklopu trećeg kola lige idu u Kaštelu državnom prvaku.

CENTROMETAL – MLADOST 1:3 (25:22, 15:25, 16:25, 18:25)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 100
Suci: Pavičić, Jurković (obojica Sisak)
Centrometal: Bogdanović 16, Vincek 10, Kurteš, Gotal 3, Juras 10, Vuk 1, Palinkaš 8, Posavec, Komosar 7, Karlo i Ivan Novak, David, Kopačević (treneri Kirić i Novak)
Mladost: Jurić, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček 8, Šarčević, Hanžić 4, Prlić 15, Marelić 12, Krnić 7, Brčić 6, Dukić 14 (treneri Travica i Nojić)

Počinje 2. odbojkaška liga za žene pa će u nedjelju igrati Nedelišće Elting – Čazma (15:00 sati), Brcko – Kaštel (16:00 sati) i Štrigova – Bjelovar (17:00 sati).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije