NAVIJAČI Međimurci Ivan, Nikola i Dario bodre Vatrene protiv Ukrajine

Slovačka očekivano nije propustila priliku pobijediti kod kuće Maltu (3:0), a Škotska nije uspjela pobijediti u Ljubljani (2:2), pa je Slovačka završila na drugom mjestu. I gurnula Hrvatsku na posljednje mjesto ljestvice drugoplasiranih reprezentacija u skupinama, ono koje ne vodi u doigravanje.

Pobjeda protiv Ukrajine tako je postala jedini jamac da ostajemo u igri za Svjetsko nogometno prvenstvo, neodlučeno vodi u veliku neizvjesnost, a poraz donosi automatski oproštaj.

Direktan plasman gotovo je nemoguć jer za njega bi vatreni morali dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne bi smio svladati Kosovo u Reykjaviku. Od tog scenarija vjerojatno neće biti ništa tako da će Hrvatska svoju kartu za Rusiju morati izboriti ‘okolnim’ putem.

Drugo mjesto u skupini ipak je najrealnije, a za to bi Dalićevim momcima mogao biti dovoljan i remi s Ukrajinom. Naglašavamo mogao. No, i u tom slučaju mogli bi ostati bez play-offa ako budu najslabiji na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija jer od devet drugoplasiranih, samo najgora neće u dodatne kvalifikacije.

Utakmica u Kijevu igra se večeras u 20:45 sati. A gdje igraju Vatreni tamo su uvijek i njihovi najvjerni nogometni navijači. Tako potpora s tribina na stadionu u Kijevu neće izostati.

U Ukrajini je i skupina navijača iz Hrvatske među kojima su i trojica Međimuraca – Ivan, Nikola i Dario. Javljaju nam da s netrepljenjem očekuju večerašnju tekmu i da su sigurni u pobjedu hrvatske reprezentacije.

Glavni grad Ukrajine po cijenama je raj za naše navijače. U kafiću udaljenom samo pola kilometra od glavnog trga Majdana pivo se može popiti za manje od eura.

– Pobjeda je naša! – poručuju Međimurci. Dečki, riječi vam se pozlatile!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije