MEĐIMURJE torpediralo Brođane

U petom kolu 3. HNL istok prva pobjeda Međimurja i to ne bilo kakva, srušili su lidera Marsoniu iz Slavonskog Broda 4:1 u Čakovcu i nadigrali ga u svim segmentima igre.

Počelo je nadasve neobično u prvih dvadesetak minuta. U 11. minuti odlična lopta u prostor Tkalčiću, on ubacuje s desne strane u sredinu gdje nespretno reagira domaći kapetan Čanić i od prečke šalje loptu u mrežu za 1:0.



Slično vraća naša ekipa na drugoj strani u 20. minuti. Probijena je lijeva strana, oštra lopta je upućena pred gol, a nesretni Antonović šalje loptu u vlastitu mrežu za 1:1. Prva dva gola su bila auto – gola.

U 23. minuti prigoda Tkalčića, ali puca preko gola. U 29. minuti ubačaj s desne strane, Marciuš u letu posprema loptu u mrežu za 2:1. U 36. minuti izlazi kapetan Čakovčana Režić. Unatoč ozljedi stisnuo je zube i htio pomoći, ali nije izdržao. Zamijenio ga je Pajić, a njegovo je mjesto zauzeo Branilović.



U 39. minuti prigoda Conjara koji puca pored gola. U 45. minuti gužva u gostujućem šesnaestercu, puca Šimunić, ali lopta ne nalazi put do mreže.

Drugo poluvrijeme opet prigodom otvaraju Međimurci kada Munivrana u 51. minuti prijeti gostujućem vrataru. Nakon toga su Čakovčani imali sreće u 53. i 56. minuti kada dvije lopte prolaze uz stativu našeg vratara Bešenića.



U 58. minuti loše reagira gostujući vratar Memović, pada mu lopta, no Škvorc ju šalje preko gola. U 64. minuti u domaće redove ulazi Bajalica koji daje novi polet našoj ekipi i pokazao se kao odličan potez trenera Kristića. U 67. minuti školska akcija Čakovčana, lopta od noge do noge i dolazi do Škvorca koji je sam ispred vratara, ali puca pored gola.

Nakon silnih promašaja ipak pogodak Čakovčana u 71. minuti za 3:1, a strijelac je bio Škvorc.


Gosti su pokušali smanjiti zaostatak, u 73. minuti Rosandić puca preko gola. U sudačkoj nadoknadi Škvorc drugim golom povrđuje čakovečku pobjedu drugim golom za konačnih 4:1.

Nakon pet kola Međimurje je došlo do prve pobjede i sada ima pet bodova. Već u srijedu slijedi novi prvenstveni ogled kada u Čakovec dolazi BSK Bijelo Brdo.

Trener Međimurja Matija Kristić


Nakon susreta domaći trener Matija Kristić nam je rekao: ‘Prije utakmice bili smo u teškoj situacija. Brođani prvi na tablici, a mi smo bili predzadnji. Današnjom se utakmicom pokazalo da vrijedimo puno više nego se pokazalo u prva četiri kola. Prije utakmice sam rekao dečkima u svlačionici da utakmica odlučuje o puno toga.

Može nas usmjeriti prema gore i sredini tablice ili možemo do kraja potonuti. Drago mi je kako su reagirali i ispunili su sve ono što smo se dogovorili. Borili smo se i angažman je bio zaista fantastičan. Postignuli smo četiri lijepa gola i sve čestitke dečkima.’



Kristić je nenadano postao prvim trenerom nakon odlaska Rade Hercega već nakon prvog kola o čemu nam je rekao: ‘Malo su me iznenadili tom odlukom. Igračka karijera polako dolazi kraju, iako još nisam rekao definitivno zbogom igranju. Nije uopće bilo nikakvih problema, sve su to odlični dečki, do jučer moji suigrači. Dečki rade maksimalno profesionalno, trude se, daju sve od sebe i nema nikakvih problema.’

Već u srijedu Čakovčani dočekuju BSK Bijelo Brdo pa je Kristić najavio taj susret: ‘BSK je pretedent na visoka mjesta u našoj ligi. Odmorit ćemo se i dobro pripremiti. Mi igramo doma i gdje želimo pobjeđivati u svakoj utakmici i vratiti mjesto na tablici koje zaslužujemo po igračkom kadru.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije