NOGOMETNI KLUB DRAVA DONJI MIHALJEVEC Bilo im je ‘suđeno’ ispasti

Seniorski sastav NK Drava iz Donjeg Mihaljevca odigrao je svoje prve dvije utakmicu u nižem rangu natjecanja, III. Međimurskoj nogometnoj ligi. Nije im lako jer su na kraju lanjske nogometne sezone, kao posljednjeplasirana momčad, ispali iz II. Međimurske nogometne lige-skupina A. Kažu kako im je ispadanje teško palo u godini kada slave 70. rođendan, no još ih više boli sijaset povreda propozicijskih članaka pa su se žali IO MNS. U klubu kažu da su to učinili glede istine i svojih navijača da bi ih uvjerili da ispadanje nisu dočekali skrštenih ruku.

U čemu je riječ ? Da ne bi bili klupski odvjetnici, donosimo vam tekst žalbe iz koje ćete najlakše saznati zbog čega se u NK Drava ne mire sa sadašnjom situacijom.

U žalbi između inog stoji: ‘Prema propozicijama natjecanja II. Međimurske lige Skupine A i B za natjecateljsku godinu 2016/2017. u članku 21. propisano je da iz II. lige obavezno ispada onoliko momčadi koliko je potrebno da se osigura prolaz prvaku i drugoplasiranoj momčadi iz III. lige, od kojih po jedna momčad ide u A, a druga u B skupinu, i onoliko mjesta koliko je potrebno za klubove koji ispadnu iz I. Međimurske lige, a da bi II. liga brojila 16 članova.

Prema Propozicijama natjecanja III. Međimurske lige za natjecateljsku godinu 2016/2017. u čl. 21. propisano je da prvak i drugoplasirana momčad stječu pravo igranja u II. Međimurskoj ligi.’

U NK Drava dalje navode: ‘Naša žalba se odnosi na povredu čl. 21. propozicija natjecanja II. Međimurske lige Skupine A i B za natjecateljsku godinu 2016/2017. u kojem je propisano da obavezno ispada onoliko momčadi koliko je potrebno da se osigura prolaz prvaku i drugoplasiranoj momčadi iz III. lige jer prvak i drugoplasirana momčad iz III. Međimurske lige prema propozicijama imaju osiguran prolazak u II. Međimursku ligu, ako po čl. 21. propozicija iz II. Međimurske lige obavezno ispadne 0 (nula) momčadi.

Žalba se odnosi i na povredu čl. 21. propozicija natjecanja III. Međimurske lige za natjecateljsku godinu 2016/2017. u kojem je propisano da prvak i drugoplasirana momčad III. Međimurske lige stječu pravo igranja i II. Međimurskoj ligi, jer je odluka IO MNS da trećeplasirana (i eventualno četvrto plasirana) momčad iz III. Međimurske lige steknu pravo igranja u II. Međimurskoj ligi protivna čl. 21 i jednih i drugih propozicija.

Prema svemu opisanom, sadašnja odluka IO MNS o ispadanju posljednjih momčadi iz II. Međimurske lige A i B je donijeta u svrhu napredovanja trećeplasirane (i eventualno četvrto plasirane) momčadi iz III. Međimurske lige, a ne za prolaz prvaka i drugoplasirane momčadi iz III. Međimurske lige.

Uzimajući u obzir gore navedeno i činjenica da je prekršen Pravilnik o natjecanju smatramo da nam je načinjena šteta. Da ne bi morali poduzimati druge pravne radnje (što vjerujemo nije u ničijem interesu) lijepo vas molimo da razmotrite žalbu, te nas pravovremeno obavijestite o ishodu.’ 26. srpnja žalbu je potpisao klupski predsjednik Mladen Pongrac.

Komisija za žalbe kao drugostupanjski organ MNS odbio je žalbu NK Drave na odluku IO MNS od 11. srpnja o sastavu drugih liga. Bilo je to 7. kolovoza, a u ‘odbijenici’ između inog stoji kako Pravilnik o natjecanjima, koji je definirao IO MNS, predviđa kako posljednje plasirani sastav lige obvezno napušta istu.

Komisija za žalbe navodi kako u Propozicijama II. Međimurske lige A i B u članku 35. piše: ‘U slučajevima koji nisu predviđeni propozicijama primjenjuje se Pravilnik o nogometnom natjecanju HNS’. Komisija upozorava i na članak 36. gdje piše: ‘Za tumačenje ovih propozicija nadležan je IO MNS‘. Komisija upozorava NK Dravu kako protiv ove Odluke o drugostupanjskom rješenju nema mjesta žalbi. Odluku je potpisao predsjednik Komisije je Josip Lesjak.

Mladen Pongrac, sada već bivši predsjednik kluba, učinio je sve za dobivanje istine u kojoj je ispao gubitnik. Kaže da se u njemu skupilo dosta čemera na rad svih struktura MNS i da će o tome javno progovoriti preko našeg medija vjerujući kako se njegov jad i čemer neće prelomiti preko kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije