NK MEĐIMUREC ‘Tražimo izuzeće suca Željka Turka’

Iz Nogometnog kluba Međimurec dobili smo priopćenje:

‘Na subotnjoj utakmici 4. HNL u Sv. Martinu na Muri gostovao je NK Međimurec. U prvih pola sata bila je to ravnopravna i dinamična utakmica, Međimurec je vodio 0:1 i izledalo je da će to biti prava nogometna poslastica, no tada u 39. minuti na scenu istupa Željko Turk, glavni sudac, i nakon dosuđenog jedanaesterca kojeg je skrivio golman Međimurca Bulić pokazuje izravni crveni karton golmanu i usmjeruje tijek utakmice.

Iako smo znali da je to protivno pravilima i da golman ne smije zbog toga biti isključen, provjerili smo stvar s tri prvoligaška suca koja su potvrdila da je to protivno pravilima. Vjerujemo da suci 4. HNL dobro znaju pravila, jer je generalno suđenje u ligi vrlo dobro, pa je jedini zaključak da je postojala namjera da se grubo ošteti Međimurec i to kršenjem nogometnih pravila.

Dakle ne radi se o spornoj situaciji u kojoj je g. Turk mogao pogriješiti, radi se o situaciji o kojoj je sudac mogao na miru razmisliti i donijeti odluku. I donio je – kršiti pravila, oštetiti Međimurec. Delegat utakmice g. Lesjak nije se ni jednom riječju očitovao o kršenju pravila u zapisniku utakmice, iako smo ga upozorili na to odmah nakon utakmice.

Skandalozno je što se ovakve stvari događaju u 4. HNL, NK Međimurec će tražiti u budućim utakmicama izuzeće dotičnog suca.’

Delegat Josip Lesjak iz Mačkovca je uz ostalo napisao: ‘U 39. minuti je dosuđen kazneni udarac za domaćina zbog prekršaja u kaznenom prostoru gostiju, isti je pravilno izveden, nije realiziran, odnosno gostujući vratar je obranio udarac.’ O isključenju vratara ne piše ništa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije