SANELA KOVAČIĆ: ‘Dogodilo se sasvim slučajno’

>> SANELA KOVAČIĆ: “Dogodilo se sasvim slučajno”

Pisali smo o Saneli Kovačić, članici Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec, koja je oborila četiri državna rekorda na natjecanju Zlatna strijela u Prelogu. Saneli smo postavili nekoliko pitanja da ju pobliže upoznamo.

eMedjimurje: Sanela, velike čestitke na rezultatu u Otoku. Kako si uspjela u jednom danu ‘skinuti’ čak četiri rekorda?
Sanela: Hvala! Dogodilo se sasvim slučajno. Nisam odmah ni znala o čemu se radi, dok me trener nije nazvao tjedan dana nakon turnira i rekao mi za rekorde.



eMedjimurje: Kako je krenula tvoja priča u streličarstvu, kada si i gdje krenula sa streličarstvom?
Sanela: Moja priča u streličarstvu počinje prije 10 godina u Čakovcu. Tada sam prvi put držala luk u ruci. Nije to bilo ništa ozbiljno i trenirala sam otprilike dvije godine. Prolazile su godine, ali želja za streličarstvom nije. Tako sam prije šest mjeseci ponovno otišla na trening.

eMedjimurje: Pretpostavljamo da je puno rada i treninga uloženo u ovakve rezultate, koliko puta tjedno treniraš, kako se pripremaš za natjecanja i turnire?
Sanela: Treniram 4-5 puta tjedno. Svaki trening je priprema za turnir. Potrebno je uložiti puno truda i rada, ali želja je najbitnija.


eMedjimurje: Streličarstvo iziskuje snagu, smirenost i koncentraciju, što ti je najteže u ovom sportu?
Sanela: Najteže mi je ostati koncentrirana i smirena tokom cijelog turnira, ali uspijevam zahvaljujući potpori i savjetima trenera Krešimira Štrukelja.

eMedjimurje: Kako izgleda jedno natjecanje ili turnir u streličarstvu? Koliko dugo traje, koliko strijelca se puca?
Sanela: Svaki turnir je poseban i drugačiji ovisno o tome gdje se održava i o kojoj disciplini se radi. Početak turnira je u prijepodnevnim satima, a počinje nakon nekoliko serija zagrijavanja. Najčešće se puca 4-5 sati, s manjim pauzama.

eMedjimurje: Još te molimo nekoliko rečenica o tebi, gdje živiš, čime se baviš, što voliš raditi u slobodno vrijeme?
Sanela: Živim u Strahonincu. Trenutno sam na stručnom osposobljavanju u jednom poduzeću u Čakovcu. Pored posla i treninga, redovito vježbam u teretani, pa nemam puno slobodnog vremena. Naravno, uvijek se nađe vremena za druženje s obitelji i prijateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije