SVETI JURAJ U TRNJU Održane sportske igre

U organizaciji članova Nogometnog kluba Trnje, udruga mjesta, školske kuharice, mještana i Mjesnog odbora Sveti Juraj u Trnju protekle subote 5. kolovoza održano je sportsko druženje mještana sela i onih koji se smatraju Sveto-Đurčanima na nogometnom igralištu NK Trnja u Svetom Jurju u Trnju.



Za razliku od prijašnjih godina kad su se u dva dana održale samo nogometne utakmice između četiri ulica Svjetske, Tihe, Jorgovana i Gajiča, ove godine u natjecateljskom dijelu održane su igre između ulica i to u potezanju užeta, skakanju u vreći, vožnji u tačkama, kotrljanju starih automobilskih guma te gađanju olovke u bocu.



Najbolji i najjači u potezanju užeta i gađanju penkale u pivsku bocu bili su Jorgovani. Najbrži u vožnji tačka i skakanju u vrećama bila je Svjetska ulica, dok je Tiha ulica najbrže kotrljala auto gume u slalomu između čunjeva. Kad se sve skupa na kraju zbrojilo najviše znanja, spretnosti, sreće i osvojenih bodova u igrama imala je Svjetska ulica koja je i osvojila prijelazni pehar Ulica.



Nogometna utakmica koja se održala nakon igara imala je samo revijalni karakter za koju se iznad očekivanja javilo čak četrdeset natjecatelja. Iako je nogometni klub četiri godine u ‘mirovanju’ tridesetak nogometaša aktivno je i sudjelovalo u nogometnoj utakmici naizmjenice izvučenih Plavih dresova protiv Crvenih i osjetilo ponovno loptu na nogama.



Nije bilo imperativa pobjede pa je sve prošlo u mirnom tonu uz koje padanje i ‘traženje zraka’ po igralištu. Staro društvo ponovno je bilo na okupu pa se pazilo ‘jedni na druge’. Mogućnosti i želje nekadašnjih nogometaša pratila je uz bodrenje, smijeh i pljesak i mnogobrojna publika. Po sparnom i teškom vremenu za mlade i stare nogometaše pobjedu je ostvarila ekipa Plavih sa 6:4 uz bolju igru i više trčanja.



Nakon nogometne utakmice uslijedilo je i ono najbitnjije, zajedničko druženje uz pečeni odojak, krumpirovu salatu, piće, kuhani kukuruz i langoše. Na druženje, navijanje, veselje i smijeh odazvao se poveći broj mještana koji su uz glazbu ‘žive muzike’ i ples dočekali i jutarnje sate na nogometnom igralištu.



Tko je sve sudjelovao u nogometnoj utakmici i kakva je bila atmosfera na vrućem igralištu može se vidjeti iz priloženih slika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije