DRAŽEN POSAVEC: ‘NK Podturen ima mladu i kvalitetnu ekipu’

Nogometni klub Podturen kroz kvalifikacije je izborio prvoligaški status na čemu smo im čestitali pa smo uputili pitanje predsjedniku Draženu Posavcu kakvo je aktualno stanje u klubu koji nam je odgovorio:

‘U ime NK Podturna zahvaljujem na čestitkama, isto tako zahvaljujem portalu eMedjimurje na korektnom praćenju NK Podturna kroz naše nastojanje i borbu za povratak u najelitniju međimursku ligu.

Kao što ste i upoznati NK Podturen ima vrlo mladu, ali nadasve kvalitetnu momčad s kojom smo se u zadnje dvije godine probijali iz 3. u 2. i na kraju u 1. MNL. gdje nam je po mom skromnom mišljenju i mjesto s obzirom na našu povijest i rezultate koje smo imali kroz 50 godina postojanja.

Igrački kadar u te dvije godine nismo mijenjali, ekipa koju smo skupili prije dvije godine kada smo se počeli ponovno natjecati nakon jednogodišnjeg prekida ostala je ista. Kompletna ekipa je iz Podturna uz iznimku braće Drvoderić (Antonio i Dominik) koji su iz Novakovca i Pintarić Eugena koji je iz Dekanovca, ali je kompletnu igračku karijeru od pionira i juniora proveo u Podturnu.

Nosioci igre Podturna su sve redom praktično još juniori, ali manje više svi su prošli kroz renomirane škole nogometa: Petak Matija (1997. g. ŠN Međimurje), Andrašec Matija (1998. g. ŠN Varaždin), Antolović Matija (1999. NŠ Nogonetaš 13, ŠN. Međimurje), Horvat Dino (1999. g. NŠ Nogometaš 13, ŠN Međimurje), Ovčar Nikola (2000. g. NŠ Nogometaš 13, ŠN Međimurje), Žganec Rudi (1997. g. ŠN Međimurje).

Tu su još igrači iz NŠ Nogometaš 13 iz Podturna: Eugen Pintarić (2000. g.), Andrašec Sebastijan (2000. g.), Barković Luka (1999. g.), Biber Igor (1997. g.), Sklepić Pavao (2000. g.), Kukovec Martin (2000. g.), Telebuh Mihael (1999. g.). Uz ove klince morali smo ipak pridodati i malo iskustva, a to su redom: Božić Robert, Golubić Jurica, Kolar Dino, Drvoderić Antonio, Drvoderić Dominik, Radovan Zvonimir, Kolarić Nikola, Kolar Aleksandar, Kovačić Mario, Škvorc David i Mučić Nikola.

Svi ovi rezultati postignuti u zadnje dvije godine naravno ne bi bili mogući bez kvalitetnog trenera Nevena Bujanića, koji je nadasve svojim znanjem, trudom i radom od ovih u sinergiji mladosti i iskustva napravio respektabilnu momčad koja ‘igra’ nogomet i koju je lijepo i za pogledati.


Naravno da moramo spomenuti i upravu kluba koja je napravila podlogu za uspjeh na sportskom planu. Upravu čine redom: Andrašec Drago, Kolarić Antun, Strahija Ivan, Majnić Marijan, Posavec Damir, Kolarić Nikola, Šajnović Josip, Sokač Stevo, Tkalec Stevo, Drk Kruno, Jambrošić Dejan, Novak Slavko, Franjković Antun , Marković Vlado, Grbavec Josip, Markovć Miljenko, Hajdarović Perica, Hranilović Venceslav (tajnik), Posavec Dražen (predsjednik).

Pripreme smo počeli početkom sedmog mjeseca i to 3-4 treninga tjedno uz prijateljsku utakmicu vikendom. Naravno pripremali smo se sa planom o osvajanju 1. mjesta u 2. međimurskoj ligi, ali stjecanjem okolnosti dobili smo priliku odigrati kvalifikacije s NK Bradstvom Jurove za popunu 1. MNL.

Zbog nejasnih pravila unutar MNS za odigravanje kvalifikacija (tko može, a tko ne može igrati) nismo se niti pripremali u smislu pojačanja s kojima bi krenuli u kvalifikacije, tako da smo iste odigrali s postojećim igračkim kadrom, dok se protivnik dobrano pojačao kroz prijelazni rok. Prva utakmica odigrana je u Podturnu rezultatom 2:2, (moram priznati da smo imali na kraju i sreće jer smo izjednačujući pogodak postigli u sudačkoj nadoknadi), druga utakmica odigrana je u Jurovcu gdje smo ipak pokazali da smo bolja momčad i pobijedili 0:1 pogotkom Drvoderić Antonia.

Nakon potvrde ulaska u 1. MNL krenuli smo s pregovorima s eventualnim pojačanjima, tako da smo za sada dogovorili suradnju s Mučić Davorom (došao iz Omladinca iz NSR). Pregovaramo a još nekoliko pojedinaca, ali o tome nekom drugom prilikom. Klub je za sada napustio jedino Radovan Zvonimir (Mladost Dekanovec).

Još jedanput bih zahvalio svim igračima, treneru, kompletnoj upravi i nadasve našim navijačima ‘Krvavima‘ na podršci te se nadamo što boljem plasmanu u 1. MNL.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije