MEĐIMUREC 2017. od 11. do 13. kolovoza

>> MEĐIMUREC 2017. od 11. do 13. kolovoza

Međunarodni nogometni turnir pionira U-13 pod nazivom Međimurec 2017. igrat će se od petka 11. kolovoza do nedjelje 13. kolovoza. Turnir okuplja 12 ekipa i igrat će se tri dana. U grupi A su Dinamo Zagreb, MTK Budapest, Sturm Graz, Rodeby (Švedska), Osijek i Međimurje, a u grupi B Hajduk Split, Crvena zvezda, Maribor, Oxala (Japan), Rijeka i Međimurec.

Dvije grupe će biti sa po šest klubova gdje svaki igra sa svakim. Pobjednici skupina igrat će za prvo mjesto, a drugoplasirani iz svake skupine za treće mjesto.

POZNATA NOGOMETNA IMENA

Od danas poznatih seniorskih nogometaša na turniru su igrali Marko Pjaca, Mateto Kovačić, Nikola kalinić, Ivan Perišić, Alen Halilović, Andrej Kramarić, Mario Pašalić, Ivan Strinić, Tin Jedvaj, Marko Rog, Domagoj antolić, Jozo Šimunović, Josip Pivarić i brojni drugi.

DOSADAŠNJI SUDIONICI

Prošle godine Dinamo Zagreb je u finalu pobijedio Crvenu zvezdu 2:1, a treći je bio Hajduk Split. Na turniru su do sada igrali Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Varteks Varaždin, MIK CMC Celje, Split, Caldora Calcio Pescara, Maribor, Rijeka, Međimurje, Slaven Belupo Koprivnica, Dalmatinac Split, Croatia Sesvete, Mura Murska Sobota, ZTE Zalaegerszeg, Crvena zvezda Beograd, Puuskas Akademia Felcsut, Željezničar Sarajevo, Zrinjski Mostar, Sturm Graz, Vojvodina Novi Sad i domaćin Međimurec.

ORGANIZACIJSKA TIJELA

U Organizacijskom odboru turnira su Ivan Ganzer (predsjednik), Darko Dania (dopredsjednik), Mato Kljajić, Mladen Novak, Zlatko Leček, Mišo Logožar i Zorislav Srebrić (počasni član). Izvršni odbor čine Mišel Ganzer (predsjednik), Tomica Ivanuša (dopredsjednik), Dragan Podvezanec (dopredsjednik), Kristijan Horvat, Franjo Kirić, Samir Kozar, Davor Savanović i Jura Kos. U Natjecateljskoj komisiji su Jerko Treska (predsjednik), Dejan Leček (dopredsjednik) te članovi Željko Bacinger, Dejan Kovač, Stjepan Perko i Slavko Vodopija.



MIŠEL GANZER: ‘Najjači turnir kod nas’

Predsjednik NK Međimurec i Izvršnog odbora Mišel Ganzer na konferenciji za novinare je najavio turnir: ‘Ovo je najjači turnir kod nas od 1999. godine. Krenulo se sa skepsom, a iz godine u godinu smo se dokazivali i sada klubovi zovu nas da nstupaju na ovom turniru. U kontaktu smo s ekipama, Šveđani dolaze već u utorak, Japanci u srijedu. Pokazat ćemo im turirstičku ponudu našeg kraja, a dogovreni su i susreti s Poletom Sveti Martin na Muri.

Uloženo je puno truda i energije kako bi turnir bio što bolji. Od velike pomoći nam je podrška Hrvatskog nogometnog saveza, Općine Nedelišće na čelu s Darkom Danijom i Međimurske županije i župana Matije Posavca. Pozivam sve ljubitelje nogometa da dođu od petka do nedjelje pogledati mlade nogometaše i dajte im podršku.’

IVAN GANZER: ‘Djeca su u prvom planu’

Ivan Ganzer je predsjednik Organizacisjkog odbora: ‘Uz pomoć Stjepana Topolnjaka i Roberta Jarnija cijela je priča počela 1999. godine. Selo s tristotinjak kuća i stadionom minimalnih uvjeta ima veliki turnir koji je počeo s 8 ekipa, a ove godine će ih biti 12. Ljdu vole nogomet i druženje, a mi smo stavili djecu u prvi plan. Radimo na promociji dječjeg nogometa i drago mi je da se uključila mlada ekipa koja radi odlično, a mi smo im napravili dobre temelje. Problem je što su troškovi ogromni i teško sponzori odvajaju sredstva, no mi svake godine uspijemo zatvoriti financijsku konstrukciju.’



SAMIR KOZAR: ‘Prigoda da naša djeca igraju s renomiranim protivnicima’

Samir Kozar je voditelj Nogometne škole Međimurec – Sloboda koji je rekao: ‘U godinu dana u Nogometnoj školi napravljeno je puno dobroga. Spojili smo dva naselja, imamo oko 90 djece koja igraju nogometom te smo dobili na boljoj kvaliteti. Imamo šest kategorija u školi, a neki od njih će imati priliku zaigrati s renomiranim protivnicima što je i jedan od razloga što nam se djeca priključuju. Nama trenerima je to prigoda za razmjenu informacija i ideja kako se radi u većim školama s puno više mladih nogometaša. Od klinaca nam je cilj napraviti mlade i zdrave osobe.’



ZAHVALA ZORISLAVU SREBRIĆU

Mišel Ganzer se posebno zahvalio Zorislavu Srebriću koji je bio svih 18 puta na turniru u Dunjkovcu – Pretetincu, a u svibnju je kod treninga A reprezentacije pozvao aktualne reprezentativce koji su bili na ovom turniru na zajedničko fotografiranje. Neki od njih se dobro sjećaju ovog turnira kada su kao klinci postizali golove. Primjerice zanimljiv je detalj da je Mateo Kovačić prvi puta u dresu Dinama zaigrao upravo na turniru Međimurec kada je došao iz Austrije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije