MEĐIMURKA Mia Radotić i ove godine na EP u biciklizmu

Ovogodišnje se europsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu održava od 2. do 6. kolovoza u danskom gradu Herning. Mia Radotić, rodom iz Ivanovac, vozi utrku kao članica hrvatske reprezentacije te i ove godine očekujemo sjajan rezultat.

– S obzirom na sami profil, uz malo dozu sreće, imam šanse ostvariti dobar rezultat odnosno ulazak u top 10. Bez obzira na to što sam tijekom godine skupila dovoljno bodova da u utrci u kojoj ja nastupam, dakle ženska elite kategorija, imam pravo nastupa za čak tri natjecateljice, bit ću sama jer trenutno nema još dovoljno kvalitetnih cura da bi mogle ostvariti rezultat ili pomoći meni.

Tako da me čeka opet težak posao kao i lani na SP u Dohi kada sam uspjela doći u vremenu pobjednice kao 18 – govori nam Radotić kojoj su protekli tjedni bili priprema za europsko prvenstvo.

U subotu, 29. srpnja, Radotić je odvozila utrku Women’s World Tour koja je najjače natjecanje za žene u svijetu biciklizma. Utrka je tehnički dosta zahtjevna te se vozilo 12 krugova, a sama vožnja je obilježena obilnom kiša što je vozačicama dodatno otežalo vožnju.

Nastupilo je 19 najboljih svjetskih ekipa, a pobjednica utrke je Amerikanka Coryn Rivera iz ekipe Team Sunweb, dok je Radotić završila na 13. mjestu. Zanimljivost je da se utrka vozila u samom centru Londona odnosno pored Buckinghamske palače i u neposrednoj blizini Big Bena.

Radotić je također prošli tjedan boravila u Belgiji gdje je osvojila 6. mjesto, a netom prije Belgije kao članica tima za BTC City Ljubljana je odvozila La Course by Le Tour de France te su dvije vozačice iz ekipe ušle u top 20, a pobjedu je osvojila Nizozemka Annemiek Van Vleuten.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije