ZAVRŠEN Ljetni sportsko – zabavni kamp Općine Strahoninec

Na inicijativu zamjenika načelnika Općine Strahoninec Josipa Šipeka, lani je pokrenut projekt Pokrenimo ljeto radošću, koji je nudio niz sportskih aktivnosti za učenike s upisnog područja OŠ Strahoninec. Ove godine projekt je nastavljen, ali je i proširen drugim aktivnostima: filmska radionica, dramska radionica, glazbena radionica, likovna radionica i mali vatrogasci. Cijeli projekt je započet po završetku nastavne godine, 19. lipnja i završen je danas, 21. srpnja.

Sportski dio projekta pod nazivom Ljetni sportsko – zabavni kamp Općine Strahoninec započeo je nogometom i mažoretkinjama. Djeca su svoje prve nogometne korake mogla naučiti od trenera iz Nogometne škole Strahoninec, dok je mažoretkinje vodila učiteljica iz OŠ Strahoninec Dijana Pasarić.



Kamp je nastavljen slijedeći tjedan plivanjem na čakovečkim bazenima u vremenu od 8.00-12.00 sati, gdje su klinci mogli usavršiti tehniku plivanja uz pomoć iskusnih trenera Čakovečkog plivačkog kluba. U istom tjednu, ali u popodnevnim satima, održan je i šahovski kamp koji su vodili majstori šaha iz Šahovskog kluba Strahoninec.



U trećem tjednu djeca su u jutarnjim satima vježbala karate pod vodstvom trenera iz Karate kluba Međimurje. Popodne u istom tjednu je bilo rezervirano za usvajanje vještina gađanja zračnom puškom u kampu pod vodstvom Streljačkog kluba Strahoninec.



Četvrti tjedan je nastavljen s košarkom u organizaciji Košarkaškog kluba Nedelišće, a štafetnu palicu u posljednjem tjednu sportskog kampa je preuzeo Atletski klub Nedelišće i prezentirao djeci vrste treninga atletike za njihovu dob.

Nakon pet tjedana treniranja učenicima slijedi odmor, sređivanje dojmova i eventualno donošenje odluke uz pomoć roditelja: Na koji sport krenuti i redovito trenirati?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije